Torvegade som den tager sig ud på en helt almindelig hverdagsformiddag.

Torvegade som den tager sig ud på en helt almindelig hverdagsformiddag.

Sådan var sommeren i Torvegade

Varme har dæmpet shoppelysten, men med regn kommer tyskere

Af
Louise Ritter

Intet er som bekendt så skidt, at det ikke er godt for noget. Mens vi er mange, der ærgrer os lidt over, at efteråret tilsyneladende insisterer på at rykke nærmere og har sendt varmen på retur, så mærker man at turisterne ude i det vestjyske ferieland søger mod forretningerne - blandt andet i Torvegade.
Her har den massive sommervarme ellers holdt en del væk over sommeren, lyder det fra flere forretningsdrivende - dog ikke fra Ditte Lundgaard i herretøjsforretningen, Just Ask. Det er hendes - og forretningens første sommer i Torvegade efter flytningen fra Sædding Centret.
“Jeg synes, at det har været fantastisk med masser af turister, men jeg er nok også lidt speciel, for i Sædding Centret kommer der jo kun en turist,” griner hun.
Grint blev der ikke så meget under Tall Ships Races. Begivenheden, der lokkede op mod 500.000 mennesker til Esbjerg, nåede aldrig helt op til Torvegade, lyder det fra to forretningsdrivende.
“Vi havde nok håbet på mere, men der er vel ikke noget at sige til det. I 28 graders varme gider man ikke bære rundt på flere poser end man kom med, og så trak havnen jo bare folk til,” siger Ditte Lundgaard, der generelt er glad for flytningen til Torvegade, men fortsat kæmper lidt med at få gjort omgivelserne klar over, at Just Ask er meget mere end tøj til store mænd. Faktisk fylder de store størrelser kun en tredjedel af forretningen.

Publiceret 28 August 2014 08:30