Spejderlejr koster 37 millioner

Prisen for en spejderlejr i Sønderborg i 2017 bliver 37 mio. kroner

Af
Mikkel Hansen

Spejdere er vant til at leve primitivt, men det bliver alligevel en dyr fornøjelse, når Sønderborg får besøg af 40.000 spejdere i 2017.
Prisen for at være vært for Spejdernes Lejr bliver ca. 37 mio. kroner. Et flertal i økonomiudvalget bevilligede onsdag pengene. Venstre og Dansk Folkeparti stemte imod.
"37 mio. kroner er rigtig mange penge. En del af pengene, ca. 12 mio. kroner, går dog til anlæg, der også har fremtidig værdi for borgerne," siger borgmester Erik Lauritzen.
De varige anlæg er bl.a. veje, el- og rørledninger på Kær Vestermark, som betyder, at området fremover kan benyttes til bl.a. koncerter og ungdomslejre. Ejendommen Møllestedsgård bliver renoveret og kan fremover benyttes til bl.a. kursusformål.
Kommunens andel af regningen bliver mindst 27,8 mio. kroner. 12 mio. kroner tages fra det eksisterende anlægsbudget, mens de resterende 15,8 mio. kroner kommer som ekstrabevilling. Derudover skal der findes ca. 9,2 mio. kroner i enten sponsorater eller på kommunens budget.
Erik Lauritzen er fortrøstningsfuld med hensyn til at finde sponsorer.
"Mange virksomheder og foreninger opfordrede os til at søge værtsskabet, så jeg er sikker på, at der er andre, der vil bidrage."
Sønderborg fik tildelt værtsskabet for spejderlejren i april i år i konkurrence med 19 andre byer. Der forventes 40.000 deltagere til spejderlejren og yderligere 15.000 besøgende gæster.
Sagen skal nu behandles på byrådsmødet den 3. september. Hvis byrådet også siger ja til at bruge de mange penge, kan den endelige kontrakt med spejderne blive underskrevet fredag den 5. september.

Publiceret 28 August 2014 11:01