Nikolaj Stagis styrede arrangementet til borgmester Erik Buhl's store begejstring

Nikolaj Stagis styrede arrangementet til borgmester Erik Buhl's store begejstring

Varde er verdens sundeste kommune

Det var i hvert fald en af visionerne for året 2030, da 300 borgere onsdag aften mødtes på Varde Kaserne

Af
Kim Schou

Ny form for andelsbevægelse eller aktiv brug af naturen skal drive væksten i Varde.
300 borgere i Varde vil i hvert fald enten dyrke en moderne form for andelsbevægelse eller gøre kommunen til et verdensberømt centrum for aktiv natur. Nu skal politikerne i tænkeboks og arbejde med Varde Kommunes vision 2030.
De 300 borgere, der i aften var samlet til visionsforum på Varde Kaserne talte deres tydelige sprog og gav politikerne i Varde Byråd en masse input at gå hjem at arbejde videre med. Målet med visionsforummet var at lade borgerne komme med deres bud på, hvilken vej Varde Kommune skal gå i fremtiden for at gøre det mere attraktivt at bo, leve og arbejde i Varde Kommune.
Valget stod i aften mellem de tre fremtidsscenarier Aktiv natur, Vores sundhed og Andelsbevægelsen 2.0, og står det til de fremmødte borgere, er det især Aktiv natur og Andelsbevægelsen 2.0, der til sidst vandt slaget på kasernen. Fantasien fik frit spil, og borgerne var med på legen, da de skulle komme med bud på deres egne store politiske beslutning, hvis de selv sad i byrådet. En 14 kilometer lang cykelsti i en glastunnel fra Blåvand Fyr til Horns Rev, fælleshaver på ledige byggegrunde og gratis offentlig transport og delebiler er bare nogle af de mange ideer.

To klare favoritter

Efter en aften med gruppearbejde, debat og input via sms'er skulle borgerne til slut stemme på deres favorit-scenarie ved fysisk at bevæge sig mellem de tre scenarier. Uanset om der var tale om bosætning, stolthed og en mulig fælles retning for hele kommunen, var borgerne faste i fødderne. Med en stor tilslutning til Aktiv natur og Andelsbevægelsen 2.0 blev Vores sundhed sendt til tælling af borgerne.
Nikolaj Stagis fra brandingbureauet Stagis ledte slaget på kasernen.
"Der har været en rigtig god debat, og jeg er imponeret over borgernes lyst og vilje til at bidrage til Varde Kommunes fremtid. Borgerne havde to klare favoritter, og byrådets opgave er nu at sikre et solidt fundament for valget af et af scenarierne. Det er vigtigt at få eksterne eksperter på banen, der kan kvalificere byrådets endelige beslutning," siger han.
Borgmester Erik Buhl er glad for, at så mange mødte frem for at påvirke valget.
"For mig betyder det uendeligt meget, at det ikke kun er byrådets vision, men at der bliver et bredt ejerskab på tværs af kommunens 1246 kvadratkilometer. Hvis bare de 300 deltagere, der var her i aften, hver bærer tankerne videre til 10 venner og bekendte, så har vi pludselig rigtig mange gode ambassadører for Vardes fremtid. Nu har byrådet et solidt grundlag for at vælge det scenarie, der har det største potentiale," siger Erik Buhl.
De kommende to måneder arbejder byrådet på at kvalificere grundlaget for valget af Varde Kommunes nye vision. Den endelige beslutning træffes i begyndelsen af november måned.

Publiceret 28 August 2014 07:00