Idræt i dagtimerne byder på tre nye aktiviteter, der styrker samarbejdet med kommunens genoptræningscenter.

Idræt i dagtimerne byder på tre nye aktiviteter, der styrker samarbejdet med kommunens genoptræningscenter.

Idræt i dagtimerne:

Tre nye aktiviteter

I den nye sæson styrkes samarbejdet med genoptræningscenteret

Idræt i dagtimerne tager hul på en ny sæson, som indeholder en bred palet af idrætsaktiviteter i Fredericia Idrætscenter. Ud over de aktiviteter, som foregik i forårssæsonen, er der kommet hele tre nye aktiviteter til som blandt andet styrker samarbejdet med Fredericia Kommunes genoptræningscenter.
Puls og Styrke er holdet hvor man både får sved på panden og styrket musklerne. Der startes med intens opvarmning, hvorefter der skiftevis laves pulssekvenser og styrketræningspas. Puls og styrke er derfor effektiv træning, der forbedrer vores kondition og styrker alle muskelgrupper i kroppen, da den konstant bliver overrasket over den skiftende intensitet.
”Behovet for forskellige træningsfælleskaber er vokset gennem de senere år. Sådan forholder det sig også hos os," fortæller leder af Idræt i dagtimerne, Tony Brazil.
”Vi ønsker med dette hold at synliggøre, at der en forskel på de muligheder, som vi tilbyder vores medlemmer for at lave gulvøvelser. For er man ikke til Puls og styrke om mandagen, så er der også mulighed for traditionel motionsgymnastik om onsdagen, som stadig er utroligt populært.”

Mandag og torsdag

De to andre hold, som starter i efteråret, styrker i høj grad Idræt i dagtimernes samarbejde med Fredericia kommunes genoptræningscenter. Om mandagen starter et Neurotræningshold for folk med en neurologisk lidelse eller følger heraf, og som har behov for at vedligeholde eller forbedre funktionsevne for fortsat at klare sig bedst muligt. Der tilbydes et kombineret træningsprogram, hvor der både er øvelser på stole, på gulv og træning i maskiner. Her vil være fokus på at træne koordinering, hukommelse, balance, kondition og styrke. Træningen er tilrettelagt med tempo og intensitet, så alle vil kunne være med. Instruktøren vil være behjælpelig med brugen af maskinerne og vil være opmærksom på de forskellige behov, der måtte være.
Efter træningen er der mulighed for en kop kaffe eller the og en god snak. Tanken med neurotræningsholdet er, at deltagerne bliver en del af et fællesskab, hvor der er forståelse for den enkeltes behov og forskellighed, der er forbundet med en neurologisk lidelse.
Om torsdagen starter Træning og trivsel, som er et kombineret træningstilbud for folk med en kronisk sygdom som eksempelvis KOL, diabetes, gigt eller andet. Her vil der både være øvelser på gulv og træning i maskiner. Der vil være fokus på konditionstræning, cirkeltræning og styrketræning. Undervisningen er tilrettelagt med tempo og intensitet, så alle vil kunne være med.
”Vi har et virkeligt godt samarbejde med Fredericia Kommunes genoptræningscenter, som gerne vil sikre, at borgere ikke blot overlades til sig selv, når kommunens træningsforløb er ovre, men at de derimod kan tilbydes vedligeholdende træning med ligesindede. Og dette kan vi nu i endnu større omfang tilbyde," siger Tony Brazil.
Idræt i dagtimerne har også andre træningsfællesskaber på programmet. Som eksempelvis Motion for kræftramte og Vandgymnastik for særlige målgrupper.

Der er mange træningsmulighed i Fredericia Idrætscenter. Ikke mindst via Idræt i dagtimerne.

Der er mange træningsmulighed i Fredericia Idrætscenter. Ikke mindst via Idræt i dagtimerne.

Publiceret 28 August 2014 06:00