V:

Spejderlejr kan blive ny grand prix-skandale

37,5 mio. kroner er for meget for en spejderlejr i Sønderborg, mener Venstre

Af
Mikkel Hansen

Et flertal i byrådet er på vej til at give 37 mio. kroner til Spejdernes Lejr, der kommer til Sønderborg i 2017.
Venstre og Dansk Folkeparti stemmer dog imod.
"Det er ikke fordi vi ikke vil have en spejderlejr, men vi frygter, at det her kan ende som grand prix-skandalen", siger Peter Hansen (V) med henvisning til Eurovison Grand Prix'et i København, der endte med enorme ekstraregninger.
"Da vi fik forelagt idéen før jul, fik vi at vide, at det ville koste op mod 20 mio, kroner. Allerede der syntes vi, at det var mange penge, men vi nikkede ja. Nu er prisen så 37 mio. kroner. Det svarer til, at kommunen giver hver spejder 1.000 kroner i hånden, når de kører over broen."
Udover økonomien er Peter Hansen også bekymret for investeringerne i infrastruktur i området.
"Vi har aldrig behandlet områdets fremtid politisk, og nu vil man bygge en scene og grave kloakker ned. Vi laver reelt en fuld byggemodning af et område, som vi ikke ved, hvad vi vil bruge til i fremtiden."
"Hvis man før jul havde sagt, at prisen ville blive 37 mio. kroner, var der nok ingen, der havde sagt ja. Vi har sagt ja til at give 20 mio. kroner, og det løfte løber vi naturligvis ikke fra. Hvis det ikke er nok til en lejr, må spejderne selv finde det resterende beløb," siger Peter Hansen

null

Publiceret 28 August 2014 11:45