Söder med på vanskelig mission i Herning

For første gang i denne sæson stiller Esbjerg fB op med et fysisk overskud i forhold til en modstander, når holdet søndag eftermiddag møder FC Midtjylland, der mindre end tre døgn før det jyske opgør stred forgæves for at hente en samlet sejr over græske Panathinaikos i Europa League.
EfB-cheftræner Niels Frederiksen tillægger dog ikke den fysiske tilstand den store betydning og hæfter sig ved, at trænerkollega Glen Riddersholm sparede flere profiler og formentlig vil stille med et væsentligt anderledes mandskab mod EfB. Dog fortsat uden de skadede stamspillere, Kristian Bach Bak og Morten Duncan Rasmussen. EfB har ikke vundet over FC Midtjylland i Superligaen i over fire år.
"FC Midtjylland er det hold i rækken, som har fået sine point på den mest overbevisende måde hidtil, og det er helt berettiget, at det som det mest stabile og bedst spillende hold ligger nummer et. Vi ved, at midtjyderne kommer med energi, løbevillighed, fysik og hurtighed – men at holdet også tager visse risici bagude," siger Niels Frederiksen, der betragter kampen som sæsonens hidtil sværeste.
Med 15 dages kamppause har EfB haft ekstraordinært gode betingelser for at arbejde på træningsbanen, og tiden er blevet brugt på at forbedre sig på flere parametre.
"Vi har lavet en del taktisk træning omkring vores organisation og de defensive aftaler. Desuden har vi trænet omstillingsspil og standardsituationer, som kan blive et væsentligt tema søndag. Naturligvis har vi også trænet hårdt fysisk nogle dage, men ikke noget ekstraordinært, for spillerne er, hvor de skal være," siger Niels Frederiksen.
Kampen på MCH Arena kan give debut til nyindkøbet Robin Söder, der kommer i kampform efter at have spillet mange kampe for IFK Göteborg.
"Robin skal lære holdet at kende, men kommer med frisk energi og en tro på, at han som angriber og kombinationsspiller kan bidrage i vores offensive spil, hvad vi andre også gør," siger Niels Frederiksen.
I forhold til seneste superligakamp mod AaB er Michael Jakobsen, Martin Bergvold og Robin Söder nye i en 19-mandstrup, hvorfra Jens Berthel Askou og Mick van Buren glider ud.

EfB's trup til kampen i Superligaen mod FC Midtjylland søndag den 31. august kl. 15.00 på MCH Arena:
30. Martin Dúbravka
16. Jeppe Højbjerg
2. Michael Jakobsen
3. Daniel Stenderup
4. Eddi Gomes
5. Martin Bergvold
6. Magnus Lekven
8. Jeppe Andersen
10. Emil Lyng
11. Lasse Rise
15. Ryan Johnson Laursen
17. Casper Nielsen
19. Jakob Ankersen
20. Hans Henrik Andreasen
22. Mohammed Fellah
23. Jonas Knudsen
27. Robin Söder
31. Jesper Rasmussen
32. Martin Pusic

Publiceret 31 August 2014 14:45