Stevns Klint. (Arkivfoto).

Stevns Klint. (Arkivfoto).

Stevns kommune fejrer Stevns Klint

Royalt besøg når UNESCO-udnævnelsen fejres tirsdag eftermiddag den 21. oktober

FEJRING: Mandag den 23. juni blev Stevns Klint udpeget til at være UNESCO Verdensarv. Det fejrede Stevns kommune ved en stor folkefest sidst i juni, og nu er man så kommet til den officielle markering med deltagelse af Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie, protektor for Den danske UNESCO-nationalkommission.
Den nye fest løber af stabelen tirsdag den 21. oktober fra kl. 14.00-16.00 i byen Højerup på kanten af Stevns Klint.
- Det er en stor ære for os, at H.K.H. Prinsesse Marie, har takket ja til vores invitation til at fejre Stevns Klint, og det er en vigtig anerkendelse af det store arbejde, som er gået forud for, at klinten blev optaget på UNESCOs liste over verdensarv. Med den officielle markering kan vi vende endnu et blad i klintens verdensarvshistorie, fortæller Mogens Haugaard Nielsen, borgmester i Stevns Kommune.
Ved festen giver Stevns Kommune sit bud på 'det stevnske kagebord' sammen med en kop kaffe.
- Vores eget køkken bager kringle efter en 100 år gammel opskrift fra Karlshøj på sydstevns og herudover har fire lokale bagere lovet at bidrage med hver deres bud på en Stevns-kage. Jeg glæder mig rigtig meget til festen, slutter Mogens Haugaard Nielsen.
På talerlisten denne dag er: Prinsesse Marie, protektor for Den danske UNESCO-nationalkommission. Poul Bache, konstitueret direktør i Kulturstyrelsen. Mogens Haugaard Nielsen, borgmester i Stevns Kommune og Tove Damholt, direktør for Østsjællands Museum.

Gratis bus til klinten

Da der er begrænset parkeringsmulighed i Højerup, stiller Stevns Kommune gratis busser til rådighed fra Strøby Egede, Hårlev, Store Heddinge og Rødvig.
Stevns Kommune vil gerne kunne tilbyde den bedst mulige transport til Højerup, og derfor anbefales der, at man bestiller en billet i forvejen. Så er du garanteret en plads i bussen. Billetten reserveres på www.billetto.dk.
Hvis man hellere vil reservere sin billet telefonisk, kan man ringe til busselskabet på tlf. 5657 8088. Så lægger de en liste til chaufføren med dit navn.
Du kan selvfølgelig også bare tage en chance og møde op uden forudbestilling, men så kan vi ikke garantere dig en plads.

Parkering i Højerup

For at sikre gode parkeringsforhold for de, som kommer i bil, har kommunen etableret en parkeringsplads bag ved Østsjællands Museum. Der vil være guider på stedet til at vise gæsterne godt på vej.
Parkering er ikke tilladt i Højerup by, hvilket der vil blive skiltet særligt med på dagen.
pm

Publiceret 09 October 2014 06:00