Hobro kom på alle fodbold-læber i 2014, for den lille fodboldklub i den lille by, rykkede i superligaen og var dømt på forhånd til at være det største taberhold nogensinde. Skeptikerne tog i den grad fejl.

Hobro kom på alle fodbold-læber i 2014, for den lille fodboldklub i den lille by, rykkede i superligaen og var dømt på forhånd til at være det største taberhold nogensinde. Skeptikerne tog i den grad fejl.

Året der gik:

A til I

Året 2014 er ved at gå på hæld. Tilbageblik på 2014 fra A-Å. Vi starter i dag, fortsætter i morgen og slutter den 1. januar

Af
Jørgen Flindt

Annette Wilhelmsen er i starten af januar formand for SF, men inden måneden er omme, trækker hun SF ud af regeringen. Det er salget af DONG til amerikanske Goldmand Sachs, der ender med at skabe så stor splittelse i regeringen, at SF trækker sig. Pia Olsen Dyhr overtager formandsposten i SF. Kun den i offentligheden ukendte Peter Andersen prøver at stille op som modkandidat.

Bunker. Det kaldes brændstof, som bruges af skibe. Og danske OW Bunker er i mange år en af verdens største firmaer til at tanke brændstof på skibe. I maj går OW Bunker på Børsen, men allerede i slutningen af oktober går firmaet konkurs.

Cirkulær og stor. Sådan er Borgring, der ligger ved Lellinge nær Køge. Der er tale om en vikingeringborg fra 900-tallet, og i 2014 finder man beviser for, at den er den femte af sin slags i Danmark. Ifølge det amerikanske tidsskrift, Archaeology, er den opdagelse blandt årets ti vigtigste arkæologiske opdagelser i hele verden.

Droner er små ubemandede fly, der for alvor vinder indpas i folks bevidsthed i 2014. Nu er det ikke længere kun til militært brug.

Ebola er en sygdom, verden har kendt til i mange år. Men i 2014 får Ebola for alvor fat i vestafrikanske lande.

Felipe IV bliver ny spansk konge, da hans far, Kong Juan Carlos I, abdicerer i juni.

Gl. Holte og Nærum. Lige derimellem de to byer er man i september ved at bygge en bro over Helsingørmotorvejen. Den kollapser dog lige pludselig, mens man er ved at støbe den. Ingen kommer til skade, men seks håndværkere må klamre sig armeringsjern, for ikke at falde ned.

Hobro er en lille østjysk by, der i mange år lever et stille liv. Men byens fodboldhold rykker i 2014 op i Superligaen og holdet tager alle med storm, da de halvprofessionelle underdogs viser talent og mandsmod og spiller lige op med de store, dyre drenge i klassen.

Islamisk Stat er en terrorgruppe, der viser sig fra en ufattelig barbarisk side. Gruppen vinder frem i både Syrien og Irak, men en koalition af lande, deriblandt Danmark og USA, vælger at deltage i kampen mod IS. Det sker med bombefly.

Publiceret 30 December 2014 14:30