Vicepolitiinspektør Frede Nissen, Vejle Lokalpoliti.

Vicepolitiinspektør Frede Nissen, Vejle Lokalpoliti.

Overfald i Vejle:

Politiet maner til besindighed

Kvinder kan trygt gå på gaden i Vejle, mener lokalpolitiet

"Pressen får det til at lyde som om, alle kvinder i Vejle bliver overfaldet. Det er jo helt hen i hegnet."
Lederen af Vejle Lokalpoliti, vicepolitiinspektør Frede Nissen, mener, at den megen omtale af overfald på kvinder i Vejle skaber en masse frygt, der ikke er nødvendig. Han henholder sig til fakta og mener ikke, kvinder skal være bange for at gå på gaden i Vejle.
"Ét overfald er ét for meget, men vi skal ikke blæse det ud af proportioner. Den 4. december blev tre kvinder overfaldet indenfor kort tid, formentlig af den samme gerningsmand. Og så var der overfaldet den 26. december, der udfra signalementet at dømme ikke ser ud til at være begået af denne mand," siger Frede Nissen.
Offeret til det seneste overfald, Tine Pedersen fra Vejle, har beskrevet sin oplevelse på Facebook Vejle. Det har skabt en masse debat og fået en lokal kampsportsklub til at arrangere et gratis seminar i selvforsvar, som er så populært, at der er oprettet tre hold.
"Vi har nok en mere rationel tilgang til det end at melde os til et kursus i selvforsvar," siger vicepolitiinspektør Frede Nissen, Vejle Lokalpoliti,
Han tilføjer, at man ikke skal bevæbne sig med peberspray, hårlak eller lignende 'våben', som nogle kvinder anbefaler i debatten på Facebook Vejle.
"Vi ser naturligvis med alvor på sagerne og efterforsker dem. Vi har et godt signalement," siger lederen af lokalpolitiet.

null

Publiceret 30 December 2014 09:15