Hjælpeinstruktøren Mikkel viser Lene Vejrum (pink trøje), hvordan hun skal komme ud af det halsgreb, som hendes træningsmakker Siw Lausen har taget på hende. Foto: Jeppe Rafn.

Hjælpeinstruktøren Mikkel viser Lene Vejrum (pink trøje), hvordan hun skal komme ud af det halsgreb, som hendes træningsmakker Siw Lausen har taget på hende. Foto: Jeppe Rafn.

Overfald på gaden får kvinder til kursus i selvforsvar:

Det kan også ske for os

Stor tilslutning til lynkursus i selvforsvar for kvinder

Over 30 piger og kvinder i alle aldre deltog i formiddags i et improviseret minikursus i selvforsvar hos kampsportsklubben Amanogawa Ryo i Vejle. Her øvede de nogle enkle teknikker til at beskytte sig selv samt til at slå uden at komme til skade, som de kan bruge, hvis de skulle blive overfaldet.
“Jeg er her sammen med min datter på 12 år, fordi jeg har læst om ham, der render rundt i Vejle og overfalder kvinder. Jeg vil gerne klæde min datter på til at kunne forsvare sig,” fortæller Siw Lausen fra Vejle.
Til kurset dannede Siw makkerpar med Lene Vejrum, der ligeledes var dukket op, fordi hun har fulgt med i omtalen og debatten om overfald på kvinder i Vejle. Hun bor godt nok i Tørring, men kommer ofte i Vejle og vil gerne kunne forsvare sig, hvis hun skulle blive overfaldet.
“Det kan ske for mig lige så vel som for andre. Det er ikke unormalt, man hører om nogle, der bliver slået ned eller angrebet, og vi kan jo ikke altid gå flere sammen,” siger Lene.
Både Siw og Lene var begejstrede for introduktionen til selvforsvar og mener, at de allerede har lært nogle teknikker, de kan bruge, hvis det skulle blive nødvendigt.
“Jeg vil gå hjem og øve det, og så vil jeg måske også deltage i et begynderkursus i selvforsvar,” siger Lene Vejrum.
Efter formiddagens kursus var der ved middagstid et nyt kursus med nogle enkelte deltagere. Og for dem, der har været på arbejde i dag, er der i aften klokken 19-21 et tredje og sidste hold i klubben, der holder til på Holmen 23 i Vejle.

null

Publiceret 30 December 2014 16:15