Maria Schmidt fortæller torsdag d. 15 januar kl. 19 om samfundets fedmefobi på Varde Bibliotek

Maria Schmidt fortæller torsdag d. 15 januar kl. 19 om samfundets fedmefobi på Varde Bibliotek

Biblioteket sætter fokus på fedmefobi

Varde Bibliotek sætter fokus på fedmefobi midt i slankemåneden

“Tynd = sund = det gode liv” er i stigende grad blevet en ligning, vi lever vores liv efter, mener Maria Schmidt, som torsdag d. 15 januar kl. 19 fortæller om samfundets fedmefobi på Varde Bibliotek.
Slankekuren i januar er en lige så fast tradition, som julehyggen i december. Selvom det er både naturligt og sundt for kvinder at have lidt depoter på kroppen til knappe tider, sætter kalorietælleriet ind for fuld kraft i starten af året.
I foredraget Fedmefobi - et foredrag om danskernes skræk for de ekstra deller tager Maria Schmidt udgangspunkt i psykologien, når hun fortæller, hvordan kropsidealer og samfund hænger sammen, og hvad der ligger til grund for vores angst for overvægt i dag, når eksempelvis 1950'erne tilbad Marilyn Monroes krop og former. Hvorfor fylder vores vægt så meget i bevidstheden - og hvad siger kropsidealet og fedmefobien om vores samfund?
Foredraget Fedmefobi - et foredrag om danskernes skræk for de ekstra deller foregår på Varde Bibliotek, Rådhusstræde 2, 6800 Varde, torsdag d. 15. januar 2015 kl. 19. Billetter kan købes i døren eller på www.vardebib.dk/detsker. Pris 50 kr.

Publiceret 01 January 2015 10:00