Hjalte sammen med Brændkjærskolens koordinator Henning Tastesen.

Hjalte sammen med Brændkjærskolens koordinator Henning Tastesen.

Hjalte har viljen til at blive bedre

Hjalte gjorde sig mange tanker om, hvorvidt han skulle sende ansøgningen til eliteidrætslinjen afsted

Vi har til en morgentræning mødt Hjalte til snak om, hvordan det var at stå foran den store beslutning om at skifte klassekammerater, skole og meget mere ud.

Det var en stor beslutning som blev skubbet til dagen før ansøgningsfristen, da der var mange overvejelser om ansøgningen overhovedet skulle sendes afsted. Baggrunden for at Hjalte var opmærksom på linjen var en træner, der mente at talentet var tilstede. Det var dog ikke en nem beslutning, da et optag også ville betyde et farvel til klassekammeraterne og skole, som Hjalte var glad for. Viljen til at blive en bedre håndboldspiller overvandt omkostningerne og Hjalte søgte og skulle igennem et længere forløb med prøvetræninger og samtale før optagelsen var i hus.

Alle ansøgerne til håndboldlinjen på tværs af klassetrin var inviteret til to prøvetræninger, hvor morgentrænerne og en træner udefra skulle vurdere på alle ansøgernes potentiale med bolden. “Jeg var nervøs i starten af træningen, så fik man info om at man ikke skulle være nervøs og at de godt kunne se om man havde en god eller dårlig dag.” lyder det fra Hjalte, som overkom nervøsiteten og gjorde det godt nok til træningerne til at blive optaget.
Nu er der så gået et halvt år siden Hjalte kom ind i en helt ny eliteidrætsklasse med andre sportstalenter, der brænder for at udvikle sig. Forventningerne er til fulde blevet indfriet og for Hjalte er der er ingen tvivl om, at han tog den rigtige beslutning tilbage i januar.

“Det er superfedt, det bedste er nok de morgentræninger man får ekstra, og at man kan mærke det gør en forskel for ens sport. Det sværeste er, at man mangler vennerne fra den gamle skole.”

Unikt fællesskab

Ud over træningen har der også været andre gode ting for Hjalte:
“Der er et stærkt fællesskab med de andre, der er lige så tosset med deres sport, selv om det ikke er samme sportsgren man dyrker.” forklarer han om sammenholdet, og supplerer med at understrege værdien af forstående lærere “det er dejligt at lærerene har forståelse for, at vi f.eks. er nødt til at spise i timerne en gang imellem, og at vi ind imellem har mulighed for at udsætte lektier”.

For nærmere information kontakt: Elitekoordinator Bjarne Foged Henriksen 79797519 eller bjhe@kolding.dkBasistræning på Brændkjærskolen.

Basistræning på Brændkjærskolen.

Eliteidrætslinjen

Der er informationsmøde på Brændkjærskolen for alle interesserede torsdag den 8. januar kl. 19.30.
Der er linjer med træning indenfor badminton, bowling, håndbold, pigefodbold, svømning og tennis.
Der er en basislinje med fysisk træning for talenter i andre idrætsgrene via udtalelse fra specialforbund.
Eliteidrætslinjen på Brændkjærskolen går i gang med nyt optag for 8. gang.

Publiceret 01 January 2015 18:00