Sangerinden Karen Sundtoft fra Broager og gruppen Melodic Moods er nye i Sønderborg Jazzclub regi.

Sangerinden Karen Sundtoft fra Broager og gruppen Melodic Moods er nye i Sønderborg Jazzclub regi.

Kvartfinale i Ung Jazz konkurrencen

Forårsprogram i Sønderborg Jazzclub med en række spændende navne herunder sangerinde med rødder i Broager

Af
Af Svend Mikael Larsen

Sønderborg Jazzclub er klar med et forårsprogram med ikke færre end ni koncerter, hvor publikum vil få præsenteret nye og kendte grupper. Som en slags lokalt indslag kommer sangerinden Karen Sundtoft fra Broager. Dertil kommer, at en kvartfinale i Ung Jazz-konkurrencen er henlagt til Sønderborg.
Ung Jazz-konkurrencen er en årlig konkurrence, som præsenterer unge, ambitiøse musikere, der i de kommende år vil præge spillestederne. Kvartfinalen afvikles i forbindelse med årets Vinterjazz i dagene fra den 6. til 22. februar. Faktisk har Sønderborg Jazzclub været med i næsten alle årene med Vinterjazz.
Vinterprogrammet byder på to sangerinder, som ikke tidligere har gæstet jazzklubben. Foruden Karen Sundtoft er det norske Inger Marie Gundersen.

På søndag går det løs

Der lægges hårdt ud allerede søndag den 11. januar klokken 15 med et orkester, der tidligere med enorm succes har gæstet klubben. Det er Wonderbrazz, der leverer stilskabende brassmusik med bl.a. topswingende New Orleans-jazz.
Herefter går det så slag i slag. Allerede den 25. januar er næste koncert, og det er med Karen Sundtoft og gruppen Melodic Moods.
Herefter følger en virkelig hektisk februar med tre koncerter lige oveni hinanden. Den første er med en god, gammelkending, saxofonisten Christina von Bylow Trio. Det er 8. februar. Derefter følger to dage senere kvartfinale i Ung Jazz. Det bliver en aftenkoncert, og februar sluttes af den 15. med Fernandez/Løkkegaard/Heebøll.
Den norske sangerinde Inger Marie Gundersen kommer med sin gruppe den 8. marts, og den 22. er det så Elektrojazz, deres spiller. April byder på en enkelt koncert. Det er den 19. med en gammel kending, tenorsaxofonisten Hans Ulrik Quartet, og foråret spilles ind med Ginman/Eivør. Det er også en aftenkoncert, og en erstatning for sidste års koncert, der måtte aflyses på grund af sygdom.
"Vi synes, der er en fællesnævner for vinterprogrammet, og det er høj musikalsk kvalitet, og i bestyrelsen håber vi at se rigtig mange medlemmerog andre til koncerterne, der forhåbentlig lever op til forventningerne. Husk i øvrigt at bruge klubbens hjemmeside – sønderborgjazzclub – hvor vi bestræber os på at præsenere de forskellige orkestre med oplysninger om spillestil og genrer," siger jazzklubbens formand, Carsten Nicolaisen.
Entreen er som sidste år 80 kroner for medlemmer, 130 kroner for ikke-medlemmer og 50 kroner for studerende. Årskontingentet på 200 kroner er således hurtigt tjent ind.

Den norske sangerinde Inger Marie Gundersen.

Den norske sangerinde Inger Marie Gundersen.

Saxofonisten Christina von Bylow med Trio kan genopleves den 8. februar.

Saxofonisten Christina von Bylow med Trio kan genopleves den 8. februar.

Publiceret 03 January 2015 10:00