Det har været en spændende oplevelse for Lærke at fejre jul i Jakarta

Det har været en spændende oplevelse for Lærke at fejre jul i Jakarta

Lærke og Rasmus fejrede gymnastikjul i Jakarta

22-årige Lærke Poulsen fra Nordenskov og 20-årige Rasmus Krabek Thomsen fra Oksbøl rejser verden rundt med DGI Verdensholdet og laver gymnastik. Julen og nytåret fejres i Jakarta i 30 graders varme

Af
Kim Schou

Der var langt hjem til flæskesteg, pyntet juletræ og drømmen om en hvid jul i år for 22-årige Lærke Bendix Poulsen fra Nordenskov. Hun rejser netop nu rundt med DGI Verdensholdet sammen med 26 af Danmarks bedste gymnaster og laver shows og workshops så forskellige steder som ambassadørhaver i Indonesien og olympiske haller i Japan. Hele 12 lande besøges på den seks måneder lange verdensturné, og julen blev fejret i Indonesiens hovedstad Jakarta, før holdet fortsætter til Singapore og Malaysia.
”Det bliver lækkert at holde jul og nytår i Jakarta sammen med holdet. Jeg håber, vi selv kan lave mad, og at vi kan opstøve ingredienser til dansk julemad,” sagde Lærke Poulsen kort før jul, og mon ikke det er lykkedes.

Verden rundt

På turnéen rejser DGI Verdensholdet hele tiden rundt, og gymnasterne sover sjældent i den samme seng i mere end et par nætter, før turen går videre til en ny by med nye mennesker, der glæder sig til at møde det danske gymnastikhold. Verdensholdsåret byder på hele 125 optrædener med showet ORBITA i forskellige variationer samt 160 workshops, hvor mennesker i alle aldre leger, danser og laver gymnastik med holdet. Målet er, at bevæge verden til en sund og aktiv livsstil, men de energiske workshops bevæger også Lærke, der inden afrejsen arbejdede som efterskolelærer på Agerskov Ungdomsskole:
”Workshops er fede, og vi bliver virkelig sat på prøve rent kommunikativt og i forhold til omstillingsparathed, fordi vi ofte ikke taler samme sprog eller kender målgruppen på forhånd. Det giver virkelig nogle bekræftende oplevelser.”

Det halve år byder på mange spændende oplevelser

Det halve år byder på mange spændende oplevelser

Student inden afrejsen

20-årige Rasmus Krabek Thomsen fra Oksbøl er også med på rejsen.
”Det er virkelig varmt at holde jul i Jakarta, men jeg synes, det er fedt at holde jul med holdet. Jeg har glædet mig til at se julemaden,” siger Rasmus Thomsen. Inden afrejsen blev Rasmus student:
”Workshops er lærerige for både deltagerne og mig. Jeg lærer at blive bedre til at undervise og formidle – også på engelsk. Det er fedt at føle, man giver gode oplevelser," slutter han.

Rasmus Krabek Thomsen nåede at blive student før afrejsen

Rasmus Krabek Thomsen nåede at blive student før afrejsen

Shows på hjemmebane til foråret

Selvom verdensturnéen byder på opvisninger over hele verden for alt fra fattige gadebørn til prominente politikere, så bliver det noget helt særligt for Lærke at vende hjem og give shows i Danmark til foråret på den store DK TOUR med opvisninger i hele landet. Det gælder naturligvis især den sydvestjyske hjemmebane, hvor shows i Grindsted og Esbjerg venter:
”Det bliver nervepirrende at komme hjem til store forventninger, men det bliver også vildt fedt at komme hjem og vise, hvad vi har arbejdet med. Jeg glæder mig,” slutter Lærke Poulsen.
DGI Verdensholdet og Lærke kan opleves på DK TOUR i Magion i Grindsted tirsdag den 5. maj kl. 19.30 og i Blue Water Dokken i Esbjerg fredag den 8. maj kl. 19.30.

Her hjælper Rasmus nogle lokale gymnaster i Yokohama i Japen

Her hjælper Rasmus nogle lokale gymnaster i Yokohama i Japen

Publiceret 03 January 2015 08:00