Donation:

Nyt lys over I.C. Møller Parken

Flot donation skal lyse over park

Esbjerg Kommune har modtaget en stor donation på 690.000 kr. fra Esbjerg Fonden til at gøre sidste etape af I.C. Møller Parken færdig. Pengene er øremærket til at etablere den skulpturelle belysning i parken, som ikke kom med under anlægsfasen.
Belysningsprojektet vil omfatte en oplysning af syv af parkens store markante træer og en kunstnerisk belysning på dele af stierne. Samtidig vil sidste del af vandkunstens belysning blive gjort færdig med en indirekte belysning i vandrenden for foden af vandkunsten.
”Jeg er rigtig glad for denne meget gavmilde donation fra Esbjerg Fonden. Den giver os mulighed for at sætte den prik over i'et, der gør det muligt for alle også at nyde denne smukke park i de mørkere timer,” siger Borgmester Johnny Søtrup.
Det er intentionen, at det fremover også skal være en oplevelse at færdes i I.C. Møller Parken i døgnets mørke timer, både i sommerhalvåret og i vinterhalvåret, hvor oplevelsen vil være skiftende afhængigt af, om der er blade på træerne eller ej.
”I.C. Møller Parken er allerede en dejlig oase i hjertet af Esbjerg, og vi er meget glade for at være med til at gøre parken endnu flottere. Vi er spændte på at se resultatet, når belysningen af parken er klar, og Esbjergs borgere kan få glæde af parken hele døgnet, siger Esbjerg Fondens bestyrelsesformand direktør Karsten Jørgensen.
I.C. Møller Parken blev indviet i 2013, efter at en donation fra Esbjerg Fonden havde gjort det muligt at omlægge den tidligere kirkegård til en grøn og blomstrende bypark.

Publiceret 03 January 2015 13:00