Nytår:

Keddes nytårtanker

"Der var engang et nytår..." Sådan begynder Haderslev Butikkers koordinator Christian Schulz sit tilbageblik på året 2014

Der var engang!
Ja sådan starter mange eventyr.
For mig er det faktisk også et eventyr, at man kan være over 1000 km fra Danmark og så skrive en nytårs hilsen. Jeg befinder mig på Færøerne, hvor jeg skal fejre nytår med min kæreste på hendes fødeø. Men jeg har jo i mange år skrevet lidt om året der gik og hvad der sker i det kommende år så det vil jeg også gøre i år.
Der er jo sket mange ting i Haderslev det forløbne år. Der er nogle ting som i 2014 var med til at sætte byen på landkortet. Man kommer ikke uden om at Kløften Festival gjorde det igen, hvor det blev et brag af en udsolgt festival. Så var der Stafet for Livet som helt overgik debut året og slog alle rekorder med over 5.500 deltagere. Året 2014 var også året hvor der igen kom værnepligtige til byen. Jeg syntes, at vi kan være stolt af byen har reddet sin kaserne og er blevet en garnisons by igen. Det nye store trækplaster Streetdome blev indviet på havnen – og der kan ikke være tvivl om at det kommer til at trække mange mennesker til byen fremover. Det var også på havnen, at TV 2 på tur kom forbi og Haderslev blev eksponeret i direkte TV udsendelser tre dage i træk i juli måned.
Det Internationale Marked kom også til Haderslev for første gang – og det blev en stor succes hvor mange kunne drømme sig tilbage på ferier i syden med dufte og smagsprøver fra mange forskellige lande. Der er også kommet fokus på hvordan fremtiden kan forme sig i fremtiden. Gravenes udformning, og hele området fra Jomfrustien til Havnen bliver der det kommende år sat fokus på i det kommende år – så der er udvikling i fremtiden.
Udvikling er der også inden for butiks og erhvervs sektoren. Der er startet nye initiativer op – det sidste nye er at der er startet et nyt mediehus op på Gravene og at der nu arbejdes på at hele byen får gratis Wifi. Der er også startet nye cafeer/restaurationer og butikker det forløbne år – så det er fortsat en by i vækst.
I det kommende år er der jo en del aktiviteter som bliver gennemført som tidligere, b.la. vil der fortsat være Kløften og Jazz festival, Stafet for Livet, Internationalt Marked, men der kommer også nye aktiviteter som man kan se frem til i det nye år.
Den 4. maj 2015 er det jo 70 år siden Danmarks befrielse, og det vil blive markeret med et kæmpe arrangement en lys- og freds fest. Den årlige Hertug Hans Fest vil også få et stort løft – idet der denne weekend også vil blive afholdt et stort TRI stævne, et Farmers Marked og en Busker Festival. Så der er noget at glæde sig til. 2015 er også året hvor en af Haderslevs hæderkronede og stolte virksomheder har 150 jubilæum. Det er Bryggeriet Fuglsang som startede i 1865 – og mon ikke vi i Haderslev måske kommer til at smage en jubilæums øl?.
Så vil jeg sluttet med at ønske alle RIGTIG GODT NYTÅR
Venlig hilsen Christian Schulz

Publiceret 03 January 2015 06:15