Venstreradikale ekstremister?

Venstreradikale ekstremister?

I de seneste dage har der været forskelligartede artikler i de lokale aviser angående moddemonstrationen mandag kl. 16.30 på Gravene i Haderslev. Her er sagen kort fortalt.

Kort før jul melder Siad, at de vil holde en demonstration og march i Haderslev under overskriften ”Knæk islam”. Det første, jeg tænkte, var: Holder det dog aldrig op? Kort efter dukkede en moddemonstration op på facebook, og jeg kontaktede stifterne af den. Hurtigt fandt jeg ud af, at der ikke er tale om en flok venstreradikale ekstremister, de er heller ikke autonome flanører og ballademagere.

Jeg har mødt de unge mennesker, de er dygtige med en naturlig ansvarsfølelse for det samfund, de vokser op i, og som de med tiden også skal deltage i som forældre og bidragsydere til vores demokrati.

Det at tage ansvar for at samfund er også at yde bidrag. Det er ikke altid nok at sætte et kryds, hvor man synes, det bedst betaler sig. Det er heller ikke altid, partier kan honorere alle de idealer, man har.

Moddemonstrationen er ikke ment som et politisk møde mellem borgere. Det er meningen, at vi skal mærke, at vi er mennesker med respekt for mangfoldighed og religionsfrihed, og at vi tager afstand fra enfoldighed og racisme, når den er værst.

Talere fra flere sider er inviteret, og samtlige partier har haft mulighed for at tilslutte sig en fælles udtalelse, der tager afstand til uroligheder - for et bedre Haderslev.

Lad os mødes med smil, høre talerne og gå en tur sammen i stolthed over, at vi atter engang kan stå sammen i Haderslev, når det gælder.

Niels Friis, Haderslev,
håndværker og medlem af Enhedslisten

Publiceret 03 January 2015 15:00