KGGO inviterede også i år til en juleaften for enlige i Gråsten. (Privatfoto)

Ejby Medborgerhus starter slægtforskningskursus den sidste torsdag i januar måned.

Kursus i slægtsforskning i Ejby Medborgerhus

EJBY: Det nye år starter med mange aktiviteter i Ejby Medborgerhus. I januar måned bliver der bl.a. aktiviteter som Ældrecafe, foredrag, litteraturkreds, strikkeklub, børneteater, slægtsforskningskursus og ny kunstudstilling.
Det nye slægtsforskningskursus starter torsdag dem 29. januar kl. 13.30.
Kurset er på 18 lektioner og kører over 6 torsdage – men - bemærk at man springer vinterferie-ugen over - så kurset slutter torsdag den 12. marts.
Kurset finder sted i Ejby Medborgerhus.
Man medbringer sin egen bærbare PC eller ”Tablet”. PC'er er bedst egnet. Det forudsættes at deltagerne kan betjene en PC/tablet og anvende f.eks. Internet Explorer til søgning på internettet.
Kurset er for både begyndere og folk med lidt erfaring.
- Vi skal selvfølgelig gennemgå de traditionelle kildetyper som kirkebøger, folketællinger, skifteprotokoller o.s.v., men der vil også vil blive gennemgået nogle af de nyeste muligheder for at forske i familiehistorien på Internettet, fortæller John Helmersen fra Ejby Medborgerhus.
På kurset kommer deltagerne bl.a. ind på sogne- og ejendomshistorie, kort og matrikler, lægdsruller, indvandring og udvandring, politiets registreringer i Københavns specielle databaser og meget mere.
- Vi vil også arbejde med at lægge vores fundne data, billeder med videre ind i et slægtsprogram. Der er også mulighed for at man arbejder med sin egen familie – og hvis man har specielle ønsker til emner på kurset, er de velkomne, oplyser John Helmersen.
Tilmelding skal ske via e-mail eller telefon til John Helmersen.
Se mere på www.ejby-medborgerhus.dk hvor de enkelte aktiviteter er omtalt og skrevet i kalenderen.
pm

Fra de gamle arkiver. Familien Brandt Hansen.

Fra de gamle arkiver. Familien Brandt Hansen.

Publiceret 05 January 2015 06:15