Cheftræner Niels Frderiksen har fået tilgang af midtbanemotoren Erik Friberg.

Cheftræner Niels Frderiksen har fået tilgang af midtbanemotoren Erik Friberg.

Svingdøren er åben hos EfB i denne tid

To spillere har fået løbepas, mens svensk motor er kommet til

Af
Rune Weitling

fodbold Det er meget muligt, at mange af os netop er kommet tilbage fra en tiltrængt juleferie, men hos ledelsen i EfB har man ikke brugt tid på sofaen med benene oppe. Der er nemlig sket en held del i den senere tid, og mest bemærkelsesværdigt er det, at man har været en tur i Italien og hente den svenske midtbanespiller, Erik Friberg, der skifter på en fri transfer fra den italienske klub, Bologna FC.
28-årige Erik Friberg var i sin anden sæson i Malmö FF blandt de bærende kræfter, da klubben i 2013 vandt det svenske mesterskab efter at have været tæt på året før. Succesen blev bemærket i den italienske serie A-klub, Bologna, hvortil han skiftede i januar 2014.

Farvel til Jens og Jesper

Han nåede syv kampe i serie A og fik fuld spilletid mod Juventus og senest Catania i maj. Efter nedrykningen til serie B blev Friberg og andre spillere ramt af loftet over antallet af registrerede spillere i truppen og har ikke siden spillet kampe for Bologna.
“Jeg lærte meget fodboldmæssigt, både teknisk og taktisk, og jeg udviklede mig det første halvår år i Italien. Det seneste halve år har jeg udelukkende trænet med i Bologna og været skadefri. Nu glæder jeg mig til at spille i Esbjerg. Jeg så klubben spille mod Hobro og var vældig imponeret,” siger Erik Friberg, der har fået en kontrakt på tre år.
Samtidig med at man har sagt goddag til Erik Friberg, har man sagt farvel til midtbanespilleren Jesper Rasmussen, der er draget til Vejle Boldklub frem til 30. juni 2015. Ved lejemålets udløb vil han have et år tilbage af sin kontrakt med EfB.
“Jeg vil gerne have mere spilletid efter at have været meget skadet i de seneste sæsoner. Nu håber jeg på en god halvsæson uden de store skader, så jeg kan hjælpe Vejle med at få en bedre placering. Det bliver min spændende udfordring det næste halve år,” siger Jesper Rasmussen.
Mens Jesper Rasmussen efter planen vender tilbage til EfB, så har EfB og Jens Berthel Askou endegyldigt sagt farvel til hinanden i juleferien. Det sker et halvt år før, at den toårige aftale udløber. Den 32-årige forsvarer fortsætter i en anden dansk klub. Jens Berthel Askou pådrog sig først i 2014 en diskusprolaps i lænden og var ude et halvt års tid.
“Jeg har kæmpet hårdt for at komme tilbage og synes, jeg er nået tilbage på mit tidligere niveau. På den baggrund har det været skuffende at få så lidt spilletid. Jeg har stadig ambitioner om at spille og have en vigtig rolle i en klub, og derfor er det ikke så perspektivrigt at være i Esbjerg længere,” siger Jens Berthel Askou.

Publiceret 05 January 2015 08:00