(Arkivfoto: JCJ).

(Arkivfoto: JCJ).

To nye motorveje til bilisterne i 2015

- og flere er på vej

TRAFIK: 2015 bliver endnu et travlt år for Vejdirektoratet, til glæde for de danske trafikanter.
Først og fremmest bliver der noget at se frem til for bilisterne på de sjællandske motorveje i 2015. To markante strækninger åbner med adskillige kilometer ny asfalt. Det drejer sig om de to store vejprojekter: 1. etape af udvidelsen af Køge Bugt Motorvejen til otte spor og 2. etape af Frederikssundmotorvejen.
Vejdirektoratet forventer at åbne begge projekter i fuldt omfang i det tidlige efterår, men danskerne har allerede i et stykke tid nydt godt af dele af de nye strækninger.
Hele 1. etape af udvidelsen af Køge Bugt Motorvejen fra Greve S til Solrød S er på otte kilometer, men i december tyvstartede Vejdirektoratet ved at åbne for et ekstra kørespor på de første tre kilometer mellem Karlslunde og Greve S i både nord- og sydgående retning. I løbet af januar 2015 åbner samme strækning til Solrød Byvej.
- Køge Bugt Motorvejen er i forvejen Danmarks mest trafikerede motorvej med flere end 110.000 bilister i døgnet. Derfor er udvidelsen fra seks til otte spor tiltrængt, siger Vejdirektoratets områdechef for anlæg øst for Storebælt, Erik Stoklund Larsen.
- Vi åbner lige så hurtigt for de nye veje, som det er muligt for os, så de mange tusinde daglige bilister kan få glæde af den nye asfalt, efterhånden som den bliver færdig. Det har haft høj prioritet på Køge Bugt Motorvejen. Vi ved, at det betyder meget for pendlerne, at de ikke skal vente til, at det hele kan åbne på én gang, siger Erik Stoklund Larsen.
Den resterende del af motorvejen til Køge - den 2. etape på seks kilometer - forventer Vejdirektoratet at åbne med ekstra spor i 2017.

Gave til hovedstadens pendlere

I det sene efterår 2014 åbnede det nye, store motorvejskryds, der forbinder Frederikssundmotorvejen med Motorring 4 ved Ballerup vest for København, så man her har fået en lille forsmag på, hvad fremtiden bringer. Næste år åbner så hele 2. etape af Frederikssundmotorvejen mellem Motorring 4 og Tværvej ved Smørum.
Frederikssundmotorvejen og Motorring 4 hører til blandt de absolut vigtigste pendlerruter i hovedstadsregionen, så også her er der god grund til at glæde sig for trafikanterne, mener Erik Stoklund Larsen.
2. etape af Frederikssundmotorvejen er en ny motorvej, som vi først kan åbne, når tilslutningerne til det øvrige vejnet er på plads, og vejen står helt færdig. Arbejdet går helt efter planen, så her forventer vi at åbne som planlagt senest i det tidlige efterår 2015, siger Erik Stoklund Larsen.
2. etape af Frederikssundmotorvejen er fem kilometer lang. Den løber mellem Motorring 4 og den nye Tværvej ved Smørum og er en del af en vedtaget motorvejsstrækning helt til Frederikssund.
pm

Publiceret 05 January 2015 17:15