Jimmi Holm Andersen vedligeholder sin sangteknik ved at gå til sangundervisning. Foto: Lotte Gyldenvang.

Jimmi Holm Andersen vedligeholder sin sangteknik ved at gå til sangundervisning. Foto: Lotte Gyldenvang.

Danmark har talent:

Jimmi sang sig videre

Jimmi Holm Andersen sang sig videre i TV2’s talentshow

Af
Lotte Gyldenvang

“Jeg var meget nervøs. Det var så stort at skulle spille for en fyldt Falconer Sal og ikke mindst et af mine store idoler, Peter Frödin. Det var helt vildt”.
Sådan husker 26-årig Jimmi Holm Andersen, hvordan det for knap et halvt år siden var at træde ind på scenen under optagelserne til TV2's talentshow 'Danmark har talent'. Programmet hvor Jimmi Holm Andersen optræder i de første auditions blev vist på TV2 i lørdags.
“Jeg var meget overrasket over, at der ikke blev trykket på buzz-knapperne. Jeg fik lov at spille hele sangen og var overvældet over publikums jublende reaktioner og de tilfredse dommere”, siger Jimmi Holm Andersen fra sin lejlighed på Brunbjerg i Kolding, et bosted for udviklingshæmmede.
Han skriver og komponerer selv sin musik - også 'Fra Bjergets Top' som han optrådte med.
“Den handler om kærligheden til livet og til hinanden. Jeg er en meget følsom fyr, hvilket man kan høre på min musik”, fortæller Jimmi Holm Andersen. Han er født og opvokset i Vejle, men har boet i Kolding de sidste otte år. Efter en afsluttet 10. klasse har Jimmi taget en tre-årig ungdomsuddannelse på CSV og efterfølgende arbejdet på beskyttede værksteder for udviklingshæmmede. Nu bruger han det meste af sin tid på at spille musik og lave teater. Han arbejder på at udgive et album i løbet af 2015, spiller i et band og knokler derudover på at komme med i forskellige musicals.
“Jeg har interesseret mig for musik siden jeg som tre-årig fik min første baby-guitar. Derudover er jeg vild med at spille teater. Derfor er musicals min store passion, fordi jeg kan kombinere musikken med teater”, siger Jimmi Holm Andersen, der mestrer flere forskellige instrumenter, som han alle selv har lært at spille ved gehør.
Han har deltaget i DR's 'Talent 2008' som stand-up komiker, hvor han ikke nåede langt. Men det stopper ikke Koldingenseren.
“Jeg tilmeldte mig TV2's talentshow efter mange rosende ord, når jeg spiller til private arrangementer. Det skulle andre også have glæde af. Når jeg får afslag til både musicals og shows giver det mig bare blod på tanden til at blive endnu bedre. Og det viste sig at hjælpe mig videre i talentshowet, siger Jimmi Holm Andersen, der naturligvis ikke kan afsløre, hvor langt han kommer i programmet.
“Mit mål er at nogen får øje for mit talent, så jeg kan få mange musicals på CV'et. Min ambition er at komme ind på Det Danske Musical Akademi, lyder det fra Koldings talent.

null

Publiceret 06 January 2015 11:45