Borup Kulturhus. (Arkivfoto: DS).

Borup Kulturhus. (Arkivfoto: DS).

Årets første udstilling i Borup Kulturhus

Skovbo Kunstforening præsenterer den eksperimenterende kunstnergruppe "qwerty" ved ny udstilling, der åbner denne weekend.

UDSTILLING: Når man aktiverer de seks første bogstavtaster på computerens tastatur, fremkommer ordet qwerty. Det er også blevet navnet på en kunstnergruppe, der består af 10 akademiuddannede billedkunstnere, hvoraf flere har universitetsstudier bag sig indenfor blandt andet kunsthistorie, filosofi og kommunikation.
De har deres rødder i Det fynske Kunstakademi, Det jyske Kunstakademi, Kunstakademiet i Kiel, Århus Universitet, RUC og Københavns Universitet.
I forskellige konstellationer og hver for sig har medlemmerne som udstillere, arrangører, kuratorer, initiativtagere mv. medvirket i kunstprojekter i Danmark og Malmø, Stockholm, Berlin, Frederiksstad, Skt. Petersborg, Göteborg og Hamborg, og nu er der en udstilling på vej i Borup Kulturhus.
- Qwerty er i vores øjne en performencekunstner. Han har med sit liv virkeliggjort den uundværlige tilfældighed. Qwerty er for os - når alt pludselig tilsyneladende tilfældigt hænger sammen og bliver betydningsfuldt. Vi har ingen særlig grund til at kende hinanden endsige arbejde sammen. Vi har tilfældigt fundet sammen via nettet, i sengen, på gaden og ved kunstudstillinger, siger kunstnergruppen selv.
Der er fernisering søndag den 11. januar klokken 14 i Borup, hvor alle er velkomne, og udstillingen kan ses på lørdage og søndage klokken 14-16 frem til den 3. februar.
Derefter vil udstillingen fortsætte som en af Sammenslutningen af Danske Kunstforeningers vandreudstillinger i resten af landet.

Publiceret 08 January 2015 17:15