Rune Clasen (th.) og Paul Enøe Johansson (tv.) inviterer til plademesse i Køge i starten af februar.

Rune Clasen (th.) og Paul Enøe Johansson (tv.) inviterer til plademesse i Køge i starten af februar.

"Pladetosser" mødes på Teaterbygningen i Køge

To LP-entusiaster arrangerer plademesse på Teaterbygningen i begyndelsen af februar.

Af
Martin Rasmussen

PLADEMESSE: Glem alt om skinnende cd'er og musikstreaming over nettet - musik skal høres på en pladespiller. Det mener i hvert fald Rune Clasen og Paul Enøe Johansson, og de to LP-entusiaster har nu taget initiativ til, at Køge får sin egen plademesse i begyndelsen af februar.
Rune Clasen og Paul Enøe Johansson har længe både hver for sig og sammen støvet loppemarkeder, genbrugsbutikker, plademesser og butikker i hele landet igennem for at finde de eftertragtede LP-plader. Og så har de byttet og lyttet, diskuteret og delt viden i deres egen lille pladeklub.
– Også sammen med andre pladetosser, af hvilke der efterhånden er mange, siger Paul Enøe Johansson.
Og sidst de var til plademesse i København, sad de efterfølgende og sundede sig til musikken, og det var her tanken opstod om, at der faktisk er langt til den nærmeste plademesse, og hvorfor skulle der egentlig ikke være en af slagsen i Køge.
Derfra var der ikke langt til beslutningen om, at skal have sin egen plademesse, og de har booket Teaterbygningen for at sikre gode rammer omkring arrangementet.
Allerede nu er der mange tilmeldte til arrangementet. Blandt andet er der tilsagn fra den lokale ekspert på området, Jan Mellin, som blandt andet stiller op med en masse spændende 90'er-musik på vinyl fra en periode, hvor stort set alle købte cd'er frem for lp'er.
Også HiFiKlubben er med på messen, og dertil kommer en forhandler af tilbehør til lp'er, lige som DJ Steen vil vende plader på plademessen.
Også Vin & Vin på Nørre Boulevard er med og stiller med et stort udvalg af rom.
- Så nu mangler vi bare nogle flere lokale samlere til at stille op med overskydende lp'er. Køge kan forhåbentlig selv, men ellers har mange gode samlere fra København allerede meldt sig på ventelisten for stadeholdere. Og vi regner med et rigt udvalg af plader og tilbehør for både unge og gamle, novicer og eksperter, siger Rune Clasen.
Plademessen i Køge finder sted søndag den 8. februar klokken 11-15, og stader kan reserveres ved henvendelse på mail plademesse@gmail.com.

Find både nyere og ældre plader på Køges plademesse.

Find både nyere og ældre plader på Køges plademesse.

Publiceret 08 January 2015 14:00