Borgmester Jacob Bjerregaard (S): Vi har ikke champagne nok til at fejre alle de gode ting, Fredericia har at byde på. Foto: Peter Friis Autzen

Borgmester Jacob Bjerregaard (S): Vi har ikke champagne nok til at fejre alle de gode ting, Fredericia har at byde på. Foto: Peter Friis Autzen

Nytårskur:

Fokusér på fremtiden

Fredericias fremtid tegner lysere end før, lød det på nytårskuren

Af
Peter Friis Autzen

Fredericia har rigtig mange jern i ilden, men også nogle få kastanjer. Fremtiden byder på et utal af muligheder, men også nogle udfordringer.
Det var hovedessensen i de taler, der blev holdt på kommunens nytårskur onsdag eftermiddag på Tøjhuset i Fredericia.
Borgmester Jacob Bjerregaard (S) slog blandt andet fast, at salget af erhvervsjord igen galopperer af sted med et salg sidste år på 378.429 kvadratmeter. Succesen skyldes et visionært og stædigt fokus på området, slog han fast.
"Og det fortsætter vi med. Hvis en lokalplan skal laves om, så laver vi den om," sagde han blandt andet.
Udgangspunktet for den velfærd og vækst, borgmesteren ser for Fredericia er: Bosætning.
"Vi skal have nogle tilflyttere, der kan bidrage til skattekassen, så vi kan holde fokus på velfærd. Det handler selvfølgelig om økonomi, men først og fremmest handler det om mennesker af kød og blod," sagde han.
I den kommende tid arbejder byrådet videre med at få lagt en fælles vision for Fredericia. I den sammenhæng er det blandt andet planen at aktivere borgerpanelet.
En del af visionen bør handle om udviklingen af Fredericia som uddannelsesby - herunder etableringen af et campus-område på den nedlagte Bülows Kaserne, hvor borgmesteren blandt andet forestiller sig at uddanne unge indenfor logistik. Det er et fagområde, der er naturligt for en by med Fredericias infrastrukturelle fordelle.
Jacob Bjerregaard håber også, at kommunen kan indtage en del af det gamle Føtex i Gothersgade og derved bidrage til at få lukket et gammelt sår i byens gågade-miljø.
"Det går jo ikke længere," lød det fra borgmesteren.
"Vi har i det hele taget masser af ambitioner. Og vi har brug for jeres ukuelige samarbejdsvilje, engagement og stolthed," sagde han henvendt til de mange fremmødte erhvervsfolk.

Shopping i vækst

Fredericia Shopping-formand Christian Jungmark opfordrede alle til fokusere på, hvor Fredericia er på vej hen, i stedet for at holde fast i en gammel selvforståelse på byens vegne.
"I Shopping har vi besluttet at vi vil mere i kontakt med medlemmerne. Vi vil have flere medlemmer, og vi vil have mere tilfredse medlemmer," sagde han.
Og det er lykkedes: Arrangementkalenderen er større end nogensinde, og foreningen er vokset med 45 medlemmer, så der nu er 160 aktive medlemmer.
"Vi har nået en størrelse, hvor mange interesserer sig for, hvad vi mener. Det giver os medindflydelse. Og det forpligter," sagde han og roste butikkerne for at bidrage til udviklingen:
"I har satme været gode til at bakke op."
Christian Jungmark understregede, at Fredericia nu har sit data-grundlag på plads, så byen er færdig med at tøve.
"Vi har analyser nok. Nu skal der tages beslutninger. Og det skal I i byrådet fanme i gang med," sagde han henvendt til de fremmødte byrådsmedlemmer.

Fredericia Shopping-formand Christian Jungmark: Vi har analyser nok. Nu skal der tages beslutninger. Foto: Peter Friis Autzen

Fredericia Shopping-formand Christian Jungmark: Vi har analyser nok. Nu skal der tages beslutninger. Foto: Peter Friis Autzen

Kommunaldirektør: Pilen peger på os selv

Fredericias nye kommunaldirektør, Michael Holst, kommenterede blandt andet på den vanskelige budgetudfordring kommunen har stået i.
"Jeg er imponeret over det fantastiske budgetarbejde, byrådet har gjort. I er slet ikke klar over, hvad det betyder," sagde han med henvisning til sparerunden på 80 millioner kroner.
"Den slags gør ondt. Det gør det. Men det skaber ro."
Kommunaldirektøren, der kom til Fredericia fra Sønderborg, er i gang med at flytte sin familie til byen, Og han glæder sig.
"Det er uhyggeligt fantastisk at komme til en kommune, der har så meget at byde på," sagde han og slog fast, at udgangspunktet for fremgang er til stede i Fredericia.
"Hvis ikke det lykkes at skabe vækst, så peger pilen kun på os selv," sagde han.

Kommunaldirektør Michael Holst: Det er uhyggeligt fantastisk at komme til en kommune, der har så meget at byde på. Foto: Peter Friis Autzen

Kommunaldirektør Michael Holst: Det er uhyggeligt fantastisk at komme til en kommune, der har så meget at byde på. Foto: Peter Friis Autzen

Skønsang fra Aland

Nytårskuren afsluttedes med en minikoncert med Fredericias egen Voice Junior-vinder, Aland Mohammed Said Mustafa.
Sammen med fire musiklærere spillede han en håndfuld smukke, akustiske numre, hvor han fik vist, at han også kan ramme tonen, når han ikke er i tv.
Med smukke stemmer og toner slog nytårskuren tonen an for Fredericias fremtid.

Voice Juinior-vinder Aland med band afsluttede nytårskuren. Foto: Peter Friis Autzen

Voice Juinior-vinder Aland med band afsluttede nytårskuren. Foto: Peter Friis Autzen

null

Publiceret 08 January 2015 09:00