Egon er på vej.

Egon er på vej.

Stormen Egon er på vej

Er du forberedt på stormen der rammer landsdelen lørdag?

Det tegner alligevel til, at vejret bliver voldsomt i morgen lørdag over Sydøstjylland, når stormen Egon ifølge DMI giver blæsende vejr med vindstød op til storm eller orkan.
Det er derfor en god ide at bruge eftermiddagen i dag på at forberede sig på stormen, mens det stadig er lyst - og få styr på de samme ting, som vi efterhånden har gjort det nogle gange siden de to storme Allan og Bodil passerede landet i efteråret 2013. Er havemøblerne sat ind? Og parasollen, børnenes legetøj og haveredskaberne? Lyskæder, som stadig pynter i den mørke tid og rester af fyrværkeri fra nytårsaften er også oplagte ting for Egon at gribe fat i – så det er også tid til at få styr på disse ting. Sørg for, at alle løse genstande er fastgjort eller sat inden for – så minimerer du risikoen for skader under stormen.
For gør-det-selv-folket og håndværkere er det også en god ide at få sat byggematerialer og presenninger inden for og sikre stilladser, så de ikke bliver fanget af stormen – men i stedet kan bruges til at bygge videre med, når stormen har lagt sig igen. 
Hvis lørdagsudflugten indebærer, at en af landets broer skal krydses, er det måske også en god ide at overveje, om turen er vigtig nok eller kan planlægges til et andet tidspunkt.
Vær opmærksom på, at som stormene vender denne gang, tegner det til, at det kan give meget vand i vores fjorde, havne og kældre - og også andre lavtliggende steder. Også her kan man med fordel forberede sig på højere vandstand.  
Og så sker der jo heller ikke noget ved at lade batterierne op på computeren og mobilen og have en lommelygte eller stearinlys klar - hvis strømmen skulle gå.
Myndighederne gør sig klar til at håndtere stormen på sædvanlig vis, blandt andet ved at kalde ekstra mandskab ind lørdag hvor det skønnes nødvendigt.
Giv et kald til de ældre i familien eller naboen, som er på ferie - og hør, om de skal have en hånd til stormsikringen – og fortæl familie og venner, at politiet opdaterer om stormen på twitter, når situationen er til det – følg dem på @SydOjylpoliti.
 

Publiceret 09 January 2015 14:00