Signe-Marie Stroiert Schøler fra 2d og Henrik Andersen fra 2m fik stor gavn af ”det sproglige bad”, da de tilbragte tre uger i Sydfrankrig med Erasmus+.

Signe-Marie Stroiert Schøler fra 2d og Henrik Andersen fra 2m fik stor gavn af ”det sproglige bad”, da de tilbragte tre uger i Sydfrankrig med Erasmus+.

Bades i sprog

UDDANNELSE: Som studerende på Køge Handelsgymnasium er der gode muligheder for at blive god til sprog. Studerende kan på 2. og 3. år rejse ud med Erasmus+ på tre ugers sprog- og praktikophold i Europa – eller man kan gå planken ud med en hel gymnasial uddannelse på engelsk med IBS English.
Enhver ved at øvelse gør mester. Det gælder også, når man skal lære sprog. Det er hårdt arbejde at skulle sætte sig ind i et sprogs opbygning, lyde og grammatik – men arbejdet giver god mening, for det åbner døren til hele verdenen – personligt og arbejdsmæssigt.
På Køge Handelsskole har elever og studerende på alle ungdomsuddannelser kunne tage af sted på et Erasmus+ ophold til Tyskland, Malta, England, Spanien og fra 2014 også Frankrig gennem de seneste år. Det er en unik chance for at prøve sine sprogevner af undervejs i sin uddannelse. De udsendte kommer hjem med selvtillid i form af et sprogligt boost, som de kan nyde godt af i sprogundervisningen.
Fra august 2014 har Køge Handelsgymnasium desuden haft den engelsksprogede linje IBS English, hvor al undervisning bortset fra dansk og 2. fremmedsprog foregår på engelsk.
For at løfte de studerendes sproglige niveau og give dem en international oplevelse for livet, kommer de studerende på IBS English på en uges ophold på en sprogskole i England på første år og et længere uddannelsesforløb i USA til andet år som led i deres uddannelsesforløb.

Nu med fine sproglige finesser

I efteråret 2014 var det første gang Køge Handelsskole kunne udsende studerende med Erasmus+ til Frankrig. Signe-Marie Stroiert Schøler fra 2d og Henrik Andersen fra 2m tilbragte tre uger i Sydfrankrig, hvor de fik sprogundervisning og var i praktik i henholdsvis i en børnetøjsbutik med eksklusive mærker og en kaffebar.
- Det var utrolig hårdt at være af sted. Man var på sprogligt overarbejde – franskmænd er ikke gode til engelsk, så man måtte forsøge at formulere sig på fransk hele tiden, fortæller Henrik Andersen.
Signe-Marie Stroiert Schøler supplerer: - Nej, engelsk var ingen udvej, men på den måde kom vi også hjem med sprogligt overskud. Vi lagde dog først mærke til det i første fransktime efter opholdet: Vi havde fået en langt bedre sproglig forståelse – både hvad gælder lyde, hastighed og grammatik.
Ud over den åbenlyse gevinst med at få trænet sprog, så var det en fantastisk chance at være af sted.
- Det var skønt at suge det hele til sig - fransk kultur, stemning og byliv – det var et fantastisk ophold, siger Henrik Andersen.
Hør Signe-Marie Stroiert Schøler og Henrik Andersen fortælle om Erasmus+ i PEPtalks på www.youtu.be/xwLxjE5jRNY.
Skal man vælge ungdomsuddannelse til sommer, er det værd at notere sig, at Køge Handelsskole holder åbent hus for unge og deres forældre torsdag den 15. januar 2015 kl. 17.
Her er det muligt at høre om Køge Handelsgymnasium og de merkantile erhvervsuddannelser EUD (afløseren for HG) og den nye EUX, som er en ny praktisk uddannelse med gymnasiale niveauer.

Publiceret 10 January 2015 17:15