Klinikassistent Julie Bech Holgersen viser den nye teknologi, som gør det langt hurtigere end normalt at få lavet en tandkrone hos tandlæge Marie Damsbo Grau i Køge.(Foto: JCJ)

Klinikassistent Julie Bech Holgersen viser den nye teknologi, som gør det langt hurtigere end normalt at få lavet en tandkrone hos tandlæge Marie Damsbo Grau i Køge.(Foto: JCJ)

Ny tandkrone samme dag med ny teknologi

Tandlæge Marie Damsbo Grau i Køge er en af de tandlæger, der har investeret i en ny teknologi, som gør det muligt at få lavet og monteret en ny krone samme dag.

Af
Af Louise Lindblad

TANDLÆGE: Nyere computerteknologi gør det muligt at få en ny tandkrone langt hurtigere og nemmere end tidligere. Hvor der er mindst to ugers ventetid på en krone ved den ældre metode, kan det samme nu til sammenligning gøres i tandlægeklinikken på blot to timer.
Tandlæge Marie Damsbo Grau i Køge er en af de klinikker, der har valgt at investere i det nye udstyr, som på alle måder har vist sig at fungere optimalt.
- Det er frem for alt langt hurtigere for patienten, som førhen har været nødt til at rende rundt med en midlertidig tandkrone i to uger. Desuden oplever vi også, at kronen generelt passer bedre, og hvis farven skulle være forkert, er det nu langt nemmere at lave om, pointerer klinikassistent Julie Bech Holgersen.
Klinikken har haft det nye udstyr i brug siden november, hvor alle ansatte inden har været igennem et kursus, som har lært dem at bruge den computerstyret maskine.
- Udstyret er egentlig forholdsvis simpelt, og så er det fuldstændig godkendt og kvalitetsmæssigt ligeså godt som den ældre metode, fastslår Julie Bech Holgersen.
Udstyret fungerer på den måde, at der tages et digitalt billede af tanden ved hjælp af en 3D-scanner, som føres over tænderne. Derved slipper man både for mere end ét tandlægebesøg, men også for de ubehagelige aftryksforme i munden.
Siemens lancerede den første maskine tilbage i 1987, og der er siden blevet fremstillet mange nye kroner og facader med udstyret af tandlæger verden over.

Publiceret 10 January 2015 12:00