Peter Friis Autzen på scenen i Det Bruunske Pakhus ved Julerock 2014. Foto: Joan Barløse

Peter Friis Autzen på scenen i Det Bruunske Pakhus ved Julerock 2014. Foto: Joan Barløse

Rock-koncerten i Pakhuset er billigere end gratis

Rockorkestret Padlock Chain giver koncert på Det Bruunske Pakhus lørdag den 17. januar klokken 21. Og det skal forstås helt bogstaveligt: Orkestret giver. Entréen er på minus fem kroner: Hver gæst får en femmer for at bære over med det uhøjtidelige rockband.
 ”Vi har planlagt, at aftenen skal udvikle sig til rekordernes koncert. Vi har i sinde at slå adskillige rekorder i løbet af aftenen. Vi forventer f.eks. et rekordhøjt antal hjemmebanevittigheder. Vi regner også med, at eventuelt musikpoliti blandt publikum vil få brug for rekordmange ark fra bødeblokken. Derudover har vi også en klar forventning om at slå omsætningsrekord i baren. Igen,” siger forsanger Peter Friis Autzen.
 Padlock Chains koncert indleder bandets Jubilæumsafskedsreunioncomebacktour 2015.
”Det er gået op for os, at vi gennem årene har glemt at markere en masse af den slags milepæle, som andre bands ville bruge som en turné-anledning. Så nu slår vi det hele sammen til én. Og med det turné-navn har koncerten velsagtens slået rekord, allerede inden den er gået i gang,” siger Peter Friis Autzen.
Trods snestorm var der fuldt pakhus ved Padlock Chains seneste koncert i Det Bruunske. Faktisk måtte omkring 30 afvises i døren, fordi der ikke kunne være flere i salen. Flere af de afviste valgte så at gå i baren og lytte til koncerten derfra i forgæves håb om, at nogen i salen ville afgive sin plads i løbet af aftenen.
Padlock Chain betegner selv deres musik som skrammelrock. Bandets repertoire omfatter numre af blandt andre Joan Jett, Jimi Hendrix, DAD, AC/DC, Gasolin, Wilson Pickett, Creedence Clearwater Revival, Queen, Lynyrd Skynyrd, Magtens Korridorer og mange andre. Sætlisten varierer fra koncert til koncert.
Padlock Chain er blandt andet kendt fra de seneste års Sommerrock-koncerter, hvor de har gjort tilværelsen usikker for forbipasserende i Danmarksgade. Bandet spiller med stor energi, lav højtidelighed og stor tørst.
”Rock er noget, der skal svedes ud. Og så må man jo være grundig for at vedligeholde væskebalancen. Det er jo direkte farligt at dehydrere,” siger Peter Friis Autzen.

Publiceret 10 January 2015 06:00