Sebastian Lander. (Foto: Uggi Kaldan, AltomCykling).

Sebastian Lander. (Foto: Uggi Kaldan, AltomCykling).

Sebastian Lander motiveret for stor sæson

- hos Team TREFOR – Blue Water

CYKELSPORT: Den tidligere danske mester Sebastian Lander - tidligere Køge Cykel Ring - er vendt hjem til Team TREFOR – Blue Water efter to lærerige år hos storholdet BMC Racing Team. Og det er en Lander i storform og fuld af kampgejst, der vender hjem til Danmark.
- Jeg har ikke fået min endelige løbsplan endnu, men jeg vil gerne lægge godt ud fra start. Jeg vejer det samme lige nu som i sæsonen, da jeg var allertyndest. Jeg har trænet meget målrettet på at være klar fra start, og jeg vil kæmpe alt, hvad jeg kan, for at komme tilbage i det professionelle felt, fortæller den 23-årige rytter.
Men årene i udlandet som professionel har givet ham andet end en masse kilometer i benene. I hovedet er han også blevet ældre og klogere, og den viden ser han frem til at give videre.
Som amatør ventede man altid på, at man bare skulle få chancen. En erfaring, jeg nu kan give videre til mine holdkammerater, er, at man nok skal få chancen, hvis man bare hjælper til og arbejder hårdt. Det kunne være fedt, hvis vi på Team TREFOR-Blue Water kan køre cykelløb på den måde.

Der skal være plads til fritid

En af de store øjenåbnere i det professionelle liv hos BMC sammen verdensstjerner som Thor Hushovd og Greg van Avermaet var, at cykelryttere ikke levede som munke. De tillod sig at nyde livet i det omfang, det var muligt.
- Som amatør troede jeg, de professionelle gik i seng kl. 20.00 og stod op kl. 9.00. Det var som om, de ikke havde noget liv. Det, som jeg har lært af de store ryttere, er, at de er gode til at slappe af og gøre, hvad de har lyst til. Men samtidigt er de også dedikerede, når de er på cyklen og træner. Det er en god måde at få sig selv til at præstere 100 pct., så man kan slappe af i hovedet efter træning og løb. Som amatør kan man nogle gange tage tingene lidt for seriøst, og det får nærmest den modsatte virkning.
Og med en masse erfaringen i bagagen, så er Sebastian Lander overbevist om, at hans hårde træning nok skal give pote i denne sæson og både bringe sejre og en returbillet til et professionelt hold med sig.
- Jeg er en hel del erfaringer rigere. Jeg tror på, at jeg nok skal komme tilbage til det professionelle felt og arbejder målrettet på det.
Se også www.feltet.dk/rdb/ryttere/sebastian_lander/ og www.procyclingstats.com/rider.php?id=139771.
pm

Publiceret 10 January 2015 17:15