Den gode asyl-historie

Under de sædvanlige bange anelser blev asylcentret i Sommersted for noget mindre end et halvt år siden åbnet. De bange anelser blev hurtigt gjort til skamme, for på forbløffende kort tid havde et halvt århundrede borgere fra byen og oplandet engageret sig.

Asylcentret i Sommersted er i dag et mønstereksempel på asylcentre.


På ganske få dage viste det sig, at Sommersted-samfundet på godt 1000 borgere nemt kunne håndtere et asylcenter med omkring et par hundrede flygtninge.

Ja nemt og nemt, så nemt var det heller ikke, men udefra ser det nemt ud, fordi frivillige yder en fantastisk indsats.

Den indsats slutter måske snart.

Asylcentret i Sommersted, der er indrettet i en tidligere efterskole, skal efter planerne stoppe med udgangen af denne måned - altså om tre uger. Lokalt ved ingen noget om fremtiden. Udlændingestyrelsen er tavs, men der er mulighed for at forlænge den kontrakt, der sikrer asylcentret en tid endnu.

Et lokalt ønske er, at centret får lov til at fortsætte, fordi faciliteterne dér overgår de fleste andre steder, hvor asylcentre indrettes.

Nu er det så op til Udlændingestyrelsen, om kontrakten med efterskole-ejerne forlænges, hvilket den kan.

I Sommersted er det alt overvejende et ønske, at det sker, hvilket er en af mange gode historier fra Haderslev Kommune. Politikerne med borgmester H.P. Geil i spidsen, der ellers gerne ser gode historier fra Haderslev Kommune, for tæller den ikke.

Det sidste er skammeligt.

Havkatten Calle

Publiceret 10 January 2015 06:00