Han deltog ikke ----!

Peter K. Poulsen, der er byrådsmedlem for DF i Haderslev, deltog ikke i moddemonstrationen på Gravene den 5. januar.
Det er næsten synd for den unge mand! Men han ville åbenbart have følt sig i dårligt selskab!
Jeg deltog, for første gang siden 1972 på Himmelbjerget i en demonstration, og jeg følte mig i rigtig godt selskab. Jeg har boet og arbejdet i Haderslev de seneste 25 år, og jeg har i perioden lært rigtig mange mennesker at kende – både via mit job på rådhuset, men også via bestyrelsesarbejde i en af byens største foreninger (Haderslev golfklub) og via domsognets menighedsråd. Jeg kan forsikre om, at der blandt de mange hundrede i demonstrationen var mennesker fra stort set alle sammenhænge i vores by – også fra næsten alle politiske partiorganisationer.
Danske Folkeparti muligvis undtaget!
Havde hr. Poulsen deltaget ville han have fået en indføring i sund demokratisk virksomhed med forstandige taler af bl.a. hans byrådskollega Karl Erik Olesen, Kim Eriksen og en ung muslimsk kvinde, Fatima Chehade, datter af tidl. byrådsmedlem Mohammad Chehade. Han ville via disse taler have hørt, hvordan positiv sameksistens og respekt for forskellighed går hånd i hånd – uanset hvilken religion, men bekender sig til.
Hvis hr. Poulsen yderligere kombinerer disse faktiske oplysninger med yderst forstandige og stort set sammenfaldende synspunkter hos landets partiledere, jf. DR1 torsdag aften, så ville han forstå, at hans evindelige, negative udfald mod indvandrere og asylsøgere blandt mange falder på stengrund.
Af venlighed over for hr. Poulsen og af respekt for øvrige læsere vil jeg imidlertid ganske undlade yderligere forsøg på at overbevise ham om, at han faktisk ville have været i rigtig godt selskab på Gravene i mandags, - for han forstår det nok ikke.


Publiceret 10 January 2015 13:00