Kirke:

Hvornår skal min treårige datter konfirmeres?

Nu er det muligt at vide, hvilken dato F.eks dit treårige barn skal konfirmeres i kirkerne i Haderslev by

"Forældrene har haft et stort ønske om at kunne kende deres barns konfirmationsdag i meget god tid. Det hjælper bykirkerne med nu," fortæller sognepræst Erik Holmgaard fra Gl. Haderslev kirke.
Gennem lang tid har præsterne ønsket at imødekommer forældrenes ønske om at kunne planlægge deres barns store dag, men det har ikke været muligt.
"Der blev brudt voldsomt op i skolestrukturen for et par år siden i Haderslev, da de ”nye” ungeuniverser blev etableret. Nu har vi lavet et system, så man kan se konfirmationstidspunkterne på vores hjemmesider helt frem til 2025," fortæller sognepræst Henning Wehner fra Haderslev Domsogn.
"I øjeblikket skal forældrene huske, hvilken klasse børnene var i for tre år siden, men i fremtiden tages der ikke hensyn til, hvor man gik i 6. klasse. Holdene sammensættes ud fra de nuværende klasser (så man fremover går til præst sammen med klassekammeraterne fra den nye klasse) og /eller efter hvilken dag man skal konfirmeres," slutter han.
Det er vigtigt at være opmærksom på disse datoer udelukkende gælder børn, der har bopæl i et af de to bysogne, og altså ikke gælder for de elever på skolerne, der kommer ude fra oplandet. De enkelte sogne rundt om byen tilrettelægger selv deres konfirmation og har undertiden faste traditioner for tidspunktet for konfirmation, og denne liste ændrer intet for de øvrige sogne.
Man kan se, hvilket sogn man bor i på http://sogn.dk/ under ”FIND DIT SOGN”. Konfirmationsdatoerne kan altid findes her: Haderslev Domsogn: www.hado.dk/konfirmationsdatoer. Gammel Haderslev kirke: http://glha.dk/konfirmationer-fremover

Publiceret 10 January 2015 09:15