Nye skilte På Gendarmstien

De nye skilte, som skal være med til at gøre Gendarmstien til Europæisk kvalitetsvandrevej, er ved at blive sat op

Der er kommet nye serviceskilte op til busstoppesteder, indkøbsmuligheder, spisesteder og overnatningsmuligheder, og seværdigheder på Gendarmstien, i forbindelse at den skal gøres til Kvalitetsvandrevej.
Der vil løbende blive ført tilsyn med skiltene. En gang om året vil frivillige gå ruten igennem og tjekke om alt er som det skal være.
I forbindelse med Kvalitetsvandrevejen er ruten omlagt nogle ganske få steder for at give en bedre vandreoplevelse. Der må nemlig max være 20 % asfalt på en kvalitetsvandrevej.
Omlægningerne ligger i: Padborg, Alnor ved Trappen, Skeldekobbel, Vemmingbund og ved Strandpromenaden i Sønderborg, og i Høruphav.
Projektet er et samarbejde mellem Sønderborg og Aabenraa Kommune og er støttet af Friluftsrådet og EU's Grønne Vækst-midler fra Natur og Erhvervsstyrelsen. Projektet omfatter bedre skiltning og en ny hjemmeside.

Fakta

European Ramblers Association (ERA) og Deutscher Wanderverband har udviklet et sæt europæiske kriterier, så man kan certificere kvalitetsvandreruter i de forskellige lande. Systemet tager blandt andet hensyn til i hvor høj grad stierne tilbyder:

  • Landskabsafveksling
  • Godt underlag
  • God infrastruktur
  • Natur- og kulturoplevelser

Det er kun komplette ruter, der er mindst 50 km lange, der kan komme i betragtning. En certificering gælder i 3 år. 

Publiceret 11 January 2015 07:00