Overrask mor og far med at bage en kage.

Overrask mor og far med at bage en kage.

Opfordring til alle børn:

Gør en god gerning

KøgeBibliotekerne opfordrer alle børn til at gøre gode gerninger

INDSAMLING: Overrask mor og far ved at rydde op, når de mindst venter det. Hjælp en klassekammerat med lektierne. Eller sørg for at holde legepladsen i børnehaven ren og pæn.
Sådan lyder opfordringen fra KøgeBibliotekerne til alle børn i kommunen. Ole Kirks Fond, som er LEGO-familiens almennyttige fond, donerer nemlig 25 kroner til årets Danmarks Indsamling for hver gode gerning, børnene gør i januar.
En god gerning i Danmark kan gøre en verden til forskel for nogle af verdens fattigste og mest udsatte mennesker i Afrika, Asien og Latinamerika.
Så enkelt lyder budskabet, når KøgeBibliotekerne sammen med landets øvrige børnebiblioteker, pallesgavebod.dk, DR Ramasjang og LEGO-familiens almennyttige fond, Ole Kirks Fond, samler ind til Danmarks Indsamling 2015 i fællesskab med alle danske børn.
- Alle gode gerninger belønnes med 25 kroner, og alt tæller: Hvad enten man hjælper mor og far med rengøringen, køber ind for sin bedstemor eller samler skrald op fra fortovet. Vi håber, at rigtigt mange børn gør en masse gode gerninger og husker at indlevere dem på biblioteket, fortæller Børnebibliotekar Karin Husted Larsen.

Børnenes gode gerninger er millioner af kroner værd

Normalt er en god gerning motivation nok i sig selv, men i januar måned er det ikke kun mor og far, som bliver glade for ekstra hjælp til f.eks. de huslige pligter. Når børnene i Køge står sammen med børn i resten af Danmark, så kan de gode gerninger nemlig også mærkes i verdens fattigste lande.
I januar 2014 gjorde børn i Køge Kommune i alt 4721 gode gerninger. Det blev til 108.025 kr. fra børn i Køge til Danmarks indsamlingen 2014.
Det eneste, du skal gøre, er at hente et skema på biblioteket – eller på www.pallesgavebod.dk - udfylde det med dine gode gerninger og aflevere det på dit lokale bibliotek senest den 30. januar kl. 12.00.
Hver enkelt gode gerning tæller og udløser 25 kroner til indsamlingen.
Børn som udfører 10 gode gerninger eller mere modtager et særligt diplom på biblioteket.
Læs mere om Danmarks Indsamling 2015 på www.danmarksindsamling.dk eller www.dr.dk/danmarksindsamling.
pm

Publiceret 11 January 2015 11:45