Erik Frølund Thomsen - 75 år næste tirsdag

Erik Frølund Thomsen - 75 år næste tirsdag

75 ÅR

I dag, tirsdag den 13. januar kan en kendt Hvidovreborger, Erik Frølund Thomsen,  fejre 75 års fødselsdag.

Frølund Thomsen, der bl.a. er kendt som formand og en af initiativtagerne til Hvidovre Vindmøllelaug, har siddet i kommunalbestyrelse for socialdemokraterne i tre perioder siden 1985, og kan se tilbage på en lang og omfattende lokalpolitisk karriere med mange tillidsposter. Han har bl.a. været formand for partiforeningerne i Risbjerg og Avedøre, samt en periode både næstformand og formand for den socialdemokratiske kredsbestyrelse i Hvidovre. Han er tillige været med i distributionsselskabet Hvidovre Fjernvarme, i boligselskabsbestyrelserne for såvel Friheden som Avedøre Stationsby, samt været formand for Cirkusmuseets bestyrelse.

Få lokalpolitikere har som fødselaren et indgående kendskab til byen Hvidovre, - faktisk helt fra barndommen, hvor han ganske vist boede på grænsen i Valby med forældrene, men havde et fristed i kolonihavehuset på Kettevej/Rosenhøj, hvor Hvidovre Hospital senere blev opført. Men allerede som 20-årig - i 1960 - flyttede unge Frølund permanent til Hvidovre, og har dermed oplevet hele udviklingen på nærmeste hånd, - først bosat i en lejlighed i Hvidovre nord, senere i Spurvegården og de sidste mange år i et dejligt rækkehus i Avedøre Stationsby. Han har deltaget i det lokale foreningsliv på flere fronter, og i en periode på 10 år var han også aktiv som træner og ungdomsleder i HIF-fodbold.

Han opstillede ikke ved sidste kommunalvalg, og har de senere år har han fulgt den politiske udvikling fra sidelinjen: - Jeg har haft rigeligt med andre interessante gøremål på lokalplan, og så  har jeg også haft lidt mere tid til min familie, børn, børnebørn og vennerne, bemærker Frølund, der på 75-årsdagen inviterer familie og venner til reception i lokalerne hos EBO Consult på Arnold Nielsens Boulevard.

Publiceret 13 January 2015 08:00