Prisvinder Adam Koch Christensen. (Fotograf Troels Jeppe).

Prisvinder Adam Koch Christensen. (Fotograf Troels Jeppe).

En koncert med de bedste af de bedste!

På næste onsdag den 21. januar kl. 19.30 får Hvidovreborgerne mulighed for at høre og se fire unge prisvindere spille klassisk musik i koncertsalen på Hvidovre Musikskole på Kettegård Alle.

Der har i mange år været afholdt Øresundssolist konkurrencer, hvor unge fra både Sverige og Norge dyster mod hinanden. Ved onsdagens koncert har man altså chancen for at høre nogle af vinderne fra 2014 spille i musikskolens koncertsal. Der er oven i købet gratis adgang.

<p class="mrub">De fire vindere:</p>

Klarinettisten Jonas Frølund er 17 år gammel. Han har allerede vundet adskillige konkurrencer og er oven i købet gået videre til anden runde i bl.a. Carl Nielsen konkurrencen, som er åben for voksne musikere fra hele verden. Hvis man vil høre en af de allerbedste klarinetspillere overhovedet, så bør man ikke snyde sig selv for denne store oplevelse.

Maria Steinaa spiller fløjte så englene synger. Hun kommer fra en rigtig musikfamilie, hvor hendes far er organist i Store Magleby og hendes storesøster netop har vundet en solo plads i DR Symfoniorkesteret. Som Jonas har Maria også høstet et hav af priser.

Violinisten Adam Koch Christensen er kun 15 år gammel og har et stort teknisk overskud og til koncerten vil han optræde med et rigtig virtuos nummer, “Saint-Saëns Havanaise”. Man har på TV kunnet se en reportage om Adam i forbindelse med konkurrencen.

Cellisten Igor Egholm har spillet i Hvidovre flere gange. Man har også kunnet se ham på TV, bl.a. i julekalenderen, “Lærkevej”, “Headhunter” og mange andre film.

Alle fire har de fornylig fået Jacob Gades tre årige legat.

To dygtige pianister akkompagnerer dem, nemlig Rikke Sandberg og Charlotte Thanning - i øvrigt på musikskolens store Fazioli koncertflygel.

Koncerten er arrangeret af Øresundssolist og får støtte af Kulturministeriet via Vestegnens Talentforum. 

Publiceret 13 January 2015 08:00