I biffen i vintermørket

Atlas Biograferne i Rødovre Centrum inviterer indenfor i biografmørket med flere gode film.

“FOXCATCHER” har danmarkspremiere torsdag den 15. januar. I firserne hutler den tidligere olympiske guldvinder i brydning fra Los Angeles i 1984, Mark Schultz sig gennem tilværelsen med spredte optrædener på skoler og foreninger. En dag inviteres han til at møde arvingen til en af verdens største private formuer, John du Pont, der vil have ham til at samle de bedste amerikanske brydere og træne dem - og sig selv - til 1988 OL i Seoul.

Mark accepterer opgaven, både for at få sin karriere tilbage på rette spor, men også for at træde ud fra skyggen af sin ældre bror, Dave, der selv er OL guldmedaljevinder fra Los Angeles og nu en respekteret brydetræner. Med sine ubegrænsede økonomiske midler og nybyggede træningsfaciliteter på landstedet, Foxcatcher Farm, udnævner du Pont sig selv til cheftræner for holdet, for derigennem at vinde sine ligestilledes respekt og - ikke mindst - sin iskolde og nedladende mors.

Forholdet mellem Mark og du Pont intensiveres, efterhånden som Mark begynder at se op til sin velgører som en faderfigur. Men du Ponts uberegnelige personlighed og psykologiske spil begynder at påvirke Marks allerede tyndslidte selvtillid, hvilket også begynder at spejles i hans træningsresultater. Da du Pont overtaler - og reelt køber - David og flytter hele sin tillid som træner over på ham, der har al den autoritet og selvtillid, som både han selv og Mark mangler, tager trioen første skridt i retning af en tragedie, som ingen kunne have forudset..

“BLACKHAT” har danmarkspremiere torsdag den 15. januar.

Vi følger den tidligere straffede Nicholas og hans amerikanske og kinesiske partnere i en verden af IT-kriminalitet, når de jager et netværk af professionelle IT-kriminelle gennem Chicago og Los Angeles, til Hong Kong og Jakarta.

“EN CHANCE TIL” har danmarkspremiere torsdag den 15. januar.

Hvor langt er anstændige mennesker villige til at gå, når tragedie udvisker grænsen mellem ret og uret? Det spørgsmål stiller Susanne Bier og manuskriptforfatter Anders Thomas Jensen i “En Chance Til”.

Filmen er et rystende og rørende drama om, hvor let vi mister grebet om retfærdighed, når vi konfronteres med det utænkelige, og vores liv, som vi kender det, hænger i en tynd tråd. Susanne Bier vender tilbage på dansk grund med en film som hun skaber sammen med nogle af de stærkeste kreative kræfter i Norden.

“PADDINGTON - DANSK TALE” har danmarkspremiere torsdag den 15. januar.

En talende bjørn rejser til storbyen London for at finde sig et nyt hjem. Men da han står alene på Paddington Station, begynder han at frygte, at bylivet måske alligevel ikke er noget for ham.

Heldigvis møder han den rare familien Brown, som tager ham til sig. De giver husly og te, og familien Brown giver bjørnen navnet Paddington - opkaldt efter den station de fandt ham på. Paddington har nu fundet sig et rart og trygt hjem, men snart bliver trygheden sat på prøve. En skummel dyreudstopper opdager den talende bjørn, og snart kommer Paddington i stor fare.

Publiceret 13 January 2015 08:00