Af Kristina Young

Af Kristina Young

Julegaven sender et godt signal

I Hvidovre Kommune er det op til de enkelte institutioner, om de vil give medarbejderne julegave. Og rammerne for gavernes størrelse er nøje afgjort af reglerne for beskatning og ikke mindst den enkelte institutions økonomi.

Som medarbejder kan man således ikke forvente sig en gave fra arbejdsgiveren, og da slet ikke, at alle medarbejdere i hele kommunen får den samme gave - uanset at de er lige værdsat. Det skal dog ikke være nogen hemmelighed, at jeg synes, det er et rigtig godt signal at sende til sine medarbejdere. For med en julegave giver man en klar melding om, at man værdsætter den indsats de lægger i det daglige arbejde.

Hvad en god julegave er, kan så i øvrigt diskuteres herfra og frem til næste jul, for er der jo naturligvis flere signaler i julegaven end blot at medarbejderne bliver værdsat. Består gaven af et årskort til Københavns store forlystelsespark, kan det tolkes som, at ledelsen mener, at medarbejderne trænger til at komme lidt ud af kommunen. Og det skal rettelig siges, at det lokale Cirkusmuseet nok ikke helt kan måle sig med Tivoli. Består gaven af en kasse rodfrugter, kunne det tyde på, at ledelsen påpeger, at der er økonomisk smalhals i foretagendet. Og det er fair snak. Hvis økonomien ikke er til det, skal der naturligvis ikke skejes ud. Hvis der slet ikke er faldet en julegave fra arbejdsgiveren, håber jeg på, at der til gengæld i årets løb har været andre tilkendegivelser af, at man er en skattet medarbejder.

Jeg personligt er nok mest til julegaver, der er enten købt eller kan bruges i Hvidovre. Det er noget, som vi alle kan have gavn af.

Publiceret 13 January 2015 08:00