Forestillingen Bang og Betty vises den 30. januar.

Forestillingen Bang og Betty vises den 30. januar.

Livet er en gåde

Hvidovre Teaterforening præsenterer to forestillinger i Medborgersalen -  Storm P cabaret og dramaet Bang og Betty

“Når a jæ nu rejser mig og ta’r ordet, sa° er det ikke fordi at jæ ta’r ordet, men så er det fordi a’ jæ ta’r ordet” Storm P. - Sangforeningen Morgenrøden

Livet Er En Gåde - Løsningen står på bagsiden, hedder Storm P Cabaretten, som Hvidovre Teaterforening byder på søndag den 18. januar kl. 16.00 i Medborgersalen

I cabaretten, en form, som la° Storm P.’s hjerte nær, fortæller sanger og skuespiller Hans Dueholm og pianisten Allan Dahl Hansen historien om vores store humorist, satiriker, tegner, variete-kunstner og maler Robert Storm Petersen. Storm P.’s sidste ufærdige maleri hedder meget passende “Klovnens begravelse”, og viser et muntert begravelsesoptog af cirkusfolk, gøglere og klovne, i selskab med en person meget lig Storm P. selv.

Det muntre møder det sørgmodige, og billedet giver et fint indblik i, hvem personen Storm P. var, og er en del af forklaringen pa°, hvorfor han er sa° uopslidelig. Storm P.’s hyggelige arbejdsværelse pa° Asga°rdsvej 17 pa° Frederiksberg danner rammen om forestillingen, og her møder vi en lang række af hans figurer, som “træder ud” af tegningerne, og sammen med Storm P.’s monologer og musik fra tiden leder de os igennem tegnerens liv.

<p class="mrub">Bang og Betty</p>

Den står på drama ved teaterforeningens næste forestilling fredag den 30. januar kl. 19.30 i Medborgersalen

Bang og Betty er en stor og smertefuld fortælling om det venskab og uvenskab, som knyttede Herman Bang og Betty Nansen sammen i over femten a°r. Om to mennesker, der stillede så store krav til kunsten og kærligheden, at kun disse to kunne rumme hinanden.

Året er 1898. Det moderne gennembrud har sat gang i en rasende debat om kønsroller, kvindefrigørelse og homoseksualitet.

Herman Bang indfinder sig til prøvestart pa° Folketeatret for at iscenesætte sin veninde og yndlingselev, Betty Nansen i August Strindbergs skandale-drama Frøken Julie. Til Betty Nansens store fortrydelse skal den mandlige hovedrolle spilles af den unge og talentløse, men højest attraktive skuespiller, Fritz Boesen, til hvem Bang nærer en dyb og uindfriet kærlighed. Spændingerne er voldsomme. Betty Nansens eget vaklende ægteskab, har skabt en hungrende kvinde, og det sta°r hurtigt klart, at prøvearbejdet må vige for egoismen, kærligheden og begæret.

Situationen tilspidses, da den fremadstormende forfatterspire Johannes V. Jensen indfinder sig. Alle er til fals, mens absinten tømmes i rå mængder. De unge kunstnere vogter og udnytter hinanden, mens Bang kæmper en ensom flerfrontskrig for sin ulykkelige kærlighed.

Man kan købe billetter enten på tlf. 36 49 66 06 onsdag og torsdag mellem kl. 10- 15, eller på hvidovreteaterforening.dk, man kan også komme i døren en 1/2 time før forestillingerne og købe billet til en nedsat Late Sale pris.

Publiceret 13 January 2015 08:00