Kato er af natur meget lærenem og elsker at samarbejde. Hver handling afsluttes med en belønning i form af en godbid eller leg med hans elskede bold, fortæller hundemor Anne Ehlers Olsen. Foto: Mette Henriksen

Kato er af natur meget lærenem og elsker at samarbejde. Hver handling afsluttes med en belønning i form af en godbid eller leg med hans elskede bold, fortæller hundemor Anne Ehlers Olsen. Foto: Mette Henriksen

Stjernestatus:

Haderslev har fået en ny filmstjerne

Den belgiske hyrdehund, Kato, er den firebenede stjerne i ny dansk gyserfilm, der kommer i biografen senere på året

Af
Mette Henriksen

Normalt bryder Anne Ehlers Olsen sig ikke om gyserfilm. Men når den psykologiske film “Shelley” havner i biograferne senere på året, kommer hun til at gøre en undtagelse.
På rollelisten i den danskproducerede gyser, der er indspillet i Skåne, er nemlig familiens hund Kato, der er blevet udvalgt blandt et hav af andre firebenede ansøgere - og det kan den stolte hundemor fra Haderslev godt forstå.
“Kato blev valgt på sin størrelse, sit ansigtsudtryk og sin vitalitet. Belgiske hyrdehunde er af natur meget samarbejdsvillige og oprettet til at adlyde føreren. Kato er meget lærenem, faktisk elsker han at lære og at samarbejde,” fortæller Anne Ehlers Olsen, som fik nys om castingen via facebook.
“Jeg syntes det kunne være sjovt at afprøve filmverdenen sammen med Kato - og jeg vidste, at han ville kunne løfte opgaven,” siger den erfarne hundemor, der er medlem af Haderslev civile hundeførerforening.
“Han er vant til at komme ud, blandt andet deltager vi i konkurrencer i den næsthøjeste klasse, og han er god til ventetider i bilen. Han kan i det hele taget mange ting.”

Første filmkontrakt

For at komme i betragtning til castingen, blev Anne Ehlers Olsen bedt om at indsende nogle billeder af Kato. Længere henne i castingforløbet var det nogle små videofilm af den “flotte fyr” med den store pels og den gode menneskekontakt, som banede vejen for Katos første filmkontrakt.
“Kato har faktisk en kontrakt med filmselskabet, som gør, at der er begrænsninger for, hvad vi må fortælle. Men jeg kan sige så meget, at filmen drejer sig om et barnløst ægtepar, som kommer i kontakt med en rugemor. Handlingen foregår i et øde skovområde ved en sø,” afslører Anne Ehlers Olsen.
“Kato er blevet filmet i en fem-seks timer, men da jeg endnu ikke har set hele filmen, har jeg svært ved at bedømme, hvor meget han er på alt i alt. Men jeg kan afsløre, at hans rolle har stor betydning for filmens helhed.”
Filmeventyret har været en kæmpestor oplevelse for makkerparret fra Haderslev.
“Filmholdet bestod af nogle utroligt søde mennesker, som havde stor respekt for Kato og mine forbehold, som jeg godt kunne have i forbindelse med visse scener. Omvendt var de også meget imponerede over Kato - ja, de syntes faktisk, at han var en drøm at arbejde med.”

Publiceret 13 January 2015 07:00