Sådan ser den foreløbige plantegning over det nye naturtilbud i Bypark Øst ud. Illustration: Kolding Kommune

Sådan ser den foreløbige plantegning over det nye naturtilbud i Bypark Øst ud. Illustration: Kolding Kommune

Friluftsrådet giver penge til nyt naturprojekt

En ny naturattraktion er på vej til Bypark Øst i Kolding

En pavillon, bålplads og muligheder for at låne friluftsudstyr. Friluftsrådet har bevilget 480.000 kroner til Kolding Kommune, der skal bruges på at skabe et naturtilbud i Bypark Øst. Tanken er, at byskolerne og den nærliggende naturskole skal inddrages i projektet, der i alt forventes at koste 1,3 millioner kroner. Kommunens egen andel bliver omkring 300.000 kroner. Resten af pengene vil kommunen søge om.
“Nu skal vi i gang med at søge midler hos Lokale- og Anlægsfonden, og jeg tror, der er en god chance for, at de ønsker at støtte projektet,” siger Thomas Thinghuus, der er landskabsarkitekt i By- og Udviklingsforvaltningen, i en pressemeddelelse.

Et nytænkende projekt

Når økonomien er faldet på plads, vil kommunen blandt andre inddrage borgerne til at komme med gode ideer og input, der kan forbedre projektet.
Ifølge pressemeddelelsen har Friluftsrådet begrundet bevillingen på næsten en halv million med, at projektet er nytænkende naturformidlig.
“Der er ingen tvivl om, at det kan tilføre Kolding en ny attraktion, som skiller sig ud ved at formidle naturoplevelser midt i byen,” lyder det slutteligt fra Thomas Thinghuus i pressemeddelelsen.

Publiceret 14 January 2015 12:30