Handelsskolerne i Esbjerg, Varde og Ribe har for første gang slået sig sammen om at arrangere elevpladsmesse

Handelsskolerne i Esbjerg, Varde og Ribe har for første gang slået sig sammen om at arrangere elevpladsmesse

Rekordstor interesse for elevpladsmesse

Handelsskolerne i Esbjerg, Varde og Ribe har for første gang slået sig sammen om at arrangere elevpladsmesse inden for kontor, handels- og detailbranchen. Det nye store arrangement tiltrækker mange virksomheder og elever

Rybners Handelsskole, Handelsgymnasiet Ribe og Varde Handelsskole og Handelsgymnasium har valgt at samle kræfterne, så elever og virksomheder i området får mulighed for at præsentere sig for så mange som muligt, når årets elevpladsmesse løber af stablen den 29. januar fra klokken 9 – 11.
Indtil videre virker det til at blive en succes. 44 virksomheder med elevpladser på kontor, i handels- eller detailbranchen har tilmeldt sig elevpladsmessen - en fordobling i forhold til sidste år, hvor 22 virksomheder deltog i Rybners Handesskoles elevpladsmesse. Rybners Handelsskole har gennem mange år arrangeret elevpladsmessen, som stille og roligt er vokset i omfang.
Omkring 370 elever fra de tre skoler forventes at deltage på messen, som i år er flyttet til EGF Hallen i Haraldsgade i Esbjerg for at gøre plads til de mange mennesker og stande. Eleverne fra Varde og Ribe ankommer i busser.

CV og gratis stand

Hver virksomhed får en gratis stand, hvor de kan fortælle om virksomheden, og hvordan det er at være ansat som elev. Eleverne bliver opfordret til at medbringe CV, oplyser Kim Andersen, som er virksomhedskonsulent ved Rybners Handelsskole.
"De elever, som allerede ved, hvilke virksomheder de vil søge elevplads i, tager også en ansøgning med, som de kan aflevere personligt," siger han.
Virksomhedernes store interesse for at deltage i messen glæder handelsskolerne. På Rybners Handelsskole oplever uddannelseschef Dorte Lockdahl, at virksomhederne generelt er meget opmærksomme på at gøre en indsats for at skaffe elever. Der er stor konkurrence både fra elevernes side – om at få en god elevplads – samt fra virksomhedernes side – om at kunne ansætte en dygtig elev.
"Elevpladsmessen giver både elever og virksomheder en unik chance for at gøre sig bemærket og få et indtryk af hinanden. Vi sætter pris på, at virksomhederne griber chancen. Inden for de sidste år er konkurrencen om de dygtige elever blevet større. Omvendt gælder det også, at eleverne skal gøre sig umage for at få deres drømmeelevplads," siger hun.

Publiceret 14 January 2015 10:00