Casper U. Mortensen er overbevist om, at Danmark får en god slutrunde i Qatar. Arkivfoto: Jens Christiansen, JCfoto.dk

Casper U. Mortensen er overbevist om, at Danmark får en god slutrunde i Qatar. Arkivfoto: Jens Christiansen, JCfoto.dk

Casper U.:

Ingen lette kampe ved VM

Casper U. Mortensen tror på godt VM for Danmark, men vil ikke love medaljer

Af
Mikkel Hansen

Fredag aften spiller Danmark den første kamp ved herrernes håndbold-VM i Qatar mod Argentina.
"Argentina bliver bestemt ikke nogen nem modstander. De spiller en anden form for håndbold, end vi er vant til, så det bliver en udfordring," fortæller landsholdsspiller Casper U. Mortensen, der til dagligt tjener til føden i SønderjyskE i Sønderborg.
Selvom Danmark er blandt favoritterne, vil fløjspilleren ikke love medaljer ved den kommende slutrunde.
"Vores målsætning er at komme til semifinalerne, og derfra kan alt jo ske. I første omgang handler det om at komme fint videre fra puljen. Om det bliver til medaljer afhænger jo også meget af, hvem vi møder i knald- eller fald-kampene. Jeg forventer, at vi spiller en god slutrunde og leverer god håndbold og fight i vores pulje. Det er en stærk pulje, og der bliver ingen lette kampe - måske bortset fra Saudi Arabien," siger Casper U. og fortsætter:
"Der er en god stemning på holdet. Vi har arbejdet hårdt for at blive klar til VM, så nu glæder vi os til endeligt at komme af sted."
Casper U. er ikke uvant med slutrunder på under arabiske himmelstrøg. I 2007 var han del af det danske U-landshold, der vandt VM-guld i Bahrain - naboland til Qatar.
"Klimaet er selvfølgelig meget anderledes dernede, men der er jo aircondition på både hotellet og i hallerne, så det betyder ikke så meget. Jeg ved ikke, hvor stor håndboldinteressen er i befolkning, men niveauet er faktisk overraskende højt."
Casper U. Mortensen var af flere eksperter tippet til at trække nitten i spillet om VM-billetter, men fløjspilleren har aldrig selv tvivlet på, at der er et hotelværelse til ham i Qatar:
"Jeg var da blevet ekstremt skuffet, hvis jeg ikke var kommet med. Det er gået rigtig til træning og i kampene, og jeg kom til landsholdstruppen i god form fra SønderjyskE, hvor jeg også har spillet gode kampe. Nu glæder jeg mig til at komme derned, vænne mig til klimaet, og så give den gas i kampene," siger Casper U. Mortensen.

Publiceret 14 January 2015 09:00