Benny Bonde blev tirsdag frikendt i sagen om magtmisbrug.

Benny Bonde blev tirsdag frikendt i sagen om magtmisbrug.

Frikendt:

Bonde frikendt for magtmisbrug

Haderslevs viceborgmester blev tirsdag frikendt ved retten i Esbjerg. Det er endnu uvist om anklageren vil anke

Af
Peter Rasmussen

Haderslevs kontroversielle viceborgmester og formand for kommunens Udvalg for Plan & Miljø, Benny Bonde (LA), blev tisdag frikendt ved retten i Esbjerg, for anklagen om magtmisbrug.
Bonde blev anklaget med påstand om, at han har udtalt sig på hele kommunens vegne, til trods for at han "kun" er vicebrogmester og udvalgsformand. Sagen opstod da hen sendte et brev til Syd- og Sønderjyllands Politi i februar i fjor. Heri bad han politiet trække en sag imod en mælkeproducent tilbage. I brevet underskriver Bonde sig som Formand for Plan & Miljø, samt som første viceborgmester.
Da han ikke har beføjelser til at henvende sig på kommunens vegne, blev han tiltalt efter paragraf 155, som omhandler magtmisbrug i et offentligt hverv. Efterfølgende er sagen blevet taget op af Statsadvokaten.
I retten i Esbjerg krævede anklageren en straf på 20-30 dages betinget fængsel. Men dommeren frikendte Benny Bonde med den begrundelse, at Benny Bonde ikke havde haft til hensigt at misbruge sin stilling. Han ville derimod gøre det helt klart overfor politiet, at kommunen ikke ønskede, at der skulle køres en retssag.
Statsadvokaten vil nu vurdere, om dommen skal ankes. Det skal ske inden for 14 dage.

Publiceret 14 January 2015 15:00