Henny og Claus fra Hr. Skov har haft god grund til at finde champagnen frem

Henny og Claus fra Hr. Skov har haft god grund til at finde champagnen frem

NYTÅRSKUR:

Hr Skov vandt Initiativ- og Iværksætterprisen

Bestyrelsen for ProVarde har igen i år synliggjort og sat pris på den gode, vedholdende og succesrige erhvervsindsats

Af
Kim Schou

Ved årets nytårskur hos Varde Erhvervs- og Turistråd var der tre nyheder til de mange deltagere.
Udover årets Initiativ- og Iværksætterpris blev der også fundet et nyt Æresmedlem og samtidig ændrede Varde Erhvers- og Turistråd navn til ProVarde.
Borgmester Erik Buhl kom i sin tale blandt andet ind på beskæftigelsen og arbejdsløsheden.
"Vi har travlt i Varde Kommune. Faktisk er det svært at finde kommuner i Danmark, hvor de har mere travlt. Og det er godt. Høj beskæftigelse og lav ledighed er godt for den enkeltes livskvalitet og for vores sundhed - og for kommunekassen," sagde han.
"Men den vigtigste indikator for, hvordan det går i erhvervslivet er, hvor mange der er i arbejde. På det parameter er Varde helt i top. Jeg kan garantere, at Varde Kommune vil gøre, hvad vi kan, for at vi forbliver i toppen. Det er derfor vi arbejder med vores rammevilkår og vores erhvervsvenlighed. Det er derfor vi kæmper med næb og klør, hvis nye regler eller ideer fra Christiansborg går os i mod," fortalte borgmesteren.

Købmand Hansen blev onsdag aften hædret med et Æresmedlemskab af ProVarde

Købmand Hansen blev onsdag aften hædret med et Æresmedlemskab af ProVarde

Hr. Skov vandt prisen

Årets pris gik til Hr. Skov, der er en rigtig iværksættervirksomhed. Det startede med købet af et hus og indretning af en lille butik samt udlejning af værelser på 1.sal.
"Butikken har udviklet sig til en butik med salg af bl.a. eksklusive kvalitetsfødevareprodukter, og der tiltrækkes kunder med spækkede tegnebøger fra hele landet. Kunder, vi ikke ville have set i området uden denne virksomheds eksistens," sagde formand Finn Christensen ved nytårskuren
Virksomheden har været Gazelle i tre år i streg, og der er skabt adskillige arbejdspladser.
Der er indrettet produktionsvirksomhed i bygning i Billum, hvor der produceres mange eksklusive, spændende, innovative og ikke før sete fødevareprodukter, som sælges fra forretninger i det meste af landet.

Masser af samarbejde

Der er etableret samarbejde med mange mindre fødevareproducenter og gårdbutikker i og uden for Varde Kommune. Et samarbejde, der primært skyldes indehavernes ideer og initiativer. Der stilles altid velvilligt op i forbindelse med udstillinger i ind- og udland som f. eks. i Tyskland og OL i London, samt når bl.a. journalister fra nær og fjern gæster området.
Senest er virksomheden udvidet med en velbesøgt restaurant, der er opstået ved et samarbejde mellem nogle af landsdelens dygtigste kokke.
Alt i alt har virksomheden medvirket til at hæve standarden og niveauet på udbuddet af eksklusive fødevarebutikker og restauranter til gavn for hele Varde Kommune.
Der har de senere år været meget fokus på kvalitetsfødevarer og forædling af samme.
"Det giver derfor god mening at give initiativ- og iværksætterprisen til en fødevarevirksomhed, og de fleste har nu nok sikkert gættet, at modtageren af Initiativ- og Iværksætterprisen 2015 er Hr. Skov," sluttede Finn Christensen, inden han bad indehaverne Henny og Claus om at komme på scenen.
Parret udskød deres ferie for at komme og modtage prisen i aften.
Prisen er lavet af Bunger Keramik i Agerbæk, et diplom samt en check på 10.000 kr.

Æresmedlemsskab

Bestyrelsen for ProVarde udpegede her til aften endnu et æresmedlemskab.
Det gik til en person, der har haft utrolig stor betydning for udviklingen i dansk sommerhusturisme som helhed, og for turismen i Henne Strand i særdeleshed.
Æresmedlemskabet blev derfor tildelt Købmand Niels Kristian Hansen. Han overtog for 47 år siden sin købmandsbutik i Henne Strand med tilhørende sommerhusudlejning, og har siden været et stort aktiv for Henne Strand. Købmand Hansen er kendt for sin indsats langt ud over landets grænser, og det i en sådan grad, at avisen ”Die Zeit” for flere år siden beskrev Købmand Hansen således ”Der König von Henne Strand”.

Publiceret 14 January 2015 19:00