Alle var opmarcheret, SMUKstod for musikken og der blev sagt store ord. Alt var som det skulle være vedc årets nytårsparole. Foto: Sven Møller

Alle var opmarcheret, SMUKstod for musikken og der blev sagt store ord. Alt var som det skulle være vedc årets nytårsparole. Foto: Sven Møller

SE BILLEDER:

Fighter Wing Skrydstrup stod ret

Traditionen tro var der Nytårsparole på Fighter Wing Skrydstrup

Af
Sven Møller

Oberst Lars S Kjøller havde sat flyvestationens personale stævne i sidste uge. Faktisk var arrangementet, som det plejer at være. Inviterede gæster. Dejlig SMUK-musik. Ikke at forglemme. En status over året der gik fra oberstens side, og naturligvis det samlede mandskab linet op i tæt formation. Et sted var tingene dog væsentligt anderledes. Hvert år udnævnes årets soldat. Det skete naturligvis også i år, og aviserne trykker ofte såvel billede som navn på personen, men sådan var det ikke i år. Baggrunden skal søges i Verdens trusselsniveau. Danmark er et land i krig.
Oberst Kjøller gav udtryk for i sin tale, at han var stolt af mandskabet. Alle havde i løbet af året udført deres job fornemt. En dejlig status for en chef.
Sidste års forventninger var et år med flere, men krævende øvelser. Resultatet blev imidlertid et andet, idet der måtte afsættes fly og personale til Ämari i Estland. En udstationering som en konsekvens af urolighederne i Ukraine. Tilsvarende er der også opgaverne i Kuwait, som er med til at kræve en del logistiske opgaver.
Det er Oberst Kjøllers erklærede mål, at Skrydstrup vil blive NATO"s foretrukne fighter wing. Det vil betyde, Danmark bliver spurgt som den første i tilfælde af en krise.
”Fighter Wing Skrydstrup er en arbejdsplads, hvor vi alle gør en forskel til hverdag, og det kan vi godt være stolte af,”, sluttede obersten sin parole.

null

Publiceret 14 January 2015 13:15