1

1

SE BILLEDER:

Plejecenter i ruiner - naboer frygter brand

En gang lå kommunens demensplejecenter her. I fem år har bygningerne nu stået tomme og tilgængelige

Af
Peter Rasmussen

Hvis man kigger godt efter kan man stadig se, at her engang lå en hyggelig have med tunge træer, fine plæner og gangstier, hvor man kunne tage sig en stille tur, hvis man boede her og var dement.
Det tidligere plejecenter på Aabenraavej ser dog noget anderledes ud i dag. Fem år uden pasning har forvandlet stedet til en ruin og haven til en jungle. Det er ikke noget, som vækker glæde hos naboerne:
“Vi er oprigtig talt nervøse. Hver dag når vi spadserer forbi er nye ruder smadret, der er døre som står åbne og ofte brænder der lys i de forladte bygninger,” fortæller en nabo, Anette Bomme Sørensen, der understreger at den største nervøsitet angår brand:
“Der er flere gange antændt småbrande i bygningerne. De har aldrig udviklet sig til noget større, men hvad hvis det sker,” siger hun.
Ser ikke godt ud
Det er naturligvis heller ikke populært hos områdets øvrige beboere, at det tidligere plejecenter får lov at forfalde uden modstand, og mildt sagt har udviklet sig til lidt af en øjenbæ:
“Nej kønt er det bestemt ikke. Vi undrer os også over, hvordan man udvikler f.eks havnen imens bygninger midt inde i byen får lov til at stå og falde sammen,” siger Anette Bomme Sørensen, der frygter hvad der sker, hvis der f.eks antændes en brand en nat.
 

Caption Caption

Caption Caption

2

2

3

3

null

Publiceret 14 January 2015 09:00