Kommunaldirektør Niels Johannesen, IBC bestyrelsesformand H. C. Mejer Hansen, borgmester Thomas Andresen og IBC’s adm. direktør Jørgen A. Houmann med den netop underskrevne partnerskabsaftale i hånden. Foto: Svend Mikael Larsen

Kommunaldirektør Niels Johannesen, IBC bestyrelsesformand H. C. Mejer Hansen, borgmester Thomas Andresen og IBC’s adm. direktør Jørgen A. Houmann med den netop underskrevne partnerskabsaftale i hånden. Foto: Svend Mikael Larsen

Aftale om Aabenraa som uddannelsesby

International Business College og Aabenraa Kommune giver hinanden hånd på at ville styrke Aabenraa som uddannelsesby

Af
Af Svend Mikael Larsen

IBC International Business College og Aabenraa Kommune giver nu hinanden hånd på en fælles, aktiv indsats for at styrke Aabenraa som attraktiv uddannelsesby.
Udgangspunkt bliver campusområdet Aktiv Campus Aabenraa og et tættere samarbejde om praktikpladser og rekruttering af arbejdskraft.
Det er hovedtrækkene i den partnerskabsaftale, som bestyrelsesformand for IBC, H.C. Mejer Hansen, og Aabenraas borgmester Thomas Andresen for nylig underskrev i mødelokalet Pyramiden på IBC.
IBC ligger i det område af Aabenraa, der i de kommende år gennemgår en forvandling til Aktiv Campus Aabenraa. Det betyder, at IBC om et par år får UC Syddanmarks nye campus som nærmeste nabo, når den gamle Brundlundskole bliver revet ned i løbet af i år.
Andre uddannelsesinstitutioner i nærheden som Aabenraa Statsskole og det tyske gymnasium bliver bundet sammen med den kommende Multiarena Aabenraa via en 'CampusRambla', der løber tværs over ringriderpladsen.

4.000 unge forpligter

“Om få år er der over 4.000 unge, der går på ungdomsuddannelse eller læser en videregående uddannelse i Aabenraa. Det forpligter. Derfor skal vi gøre studiemiljøet og ungemiljøet så attraktivt som overhovedet muligt. Aktiv Campus Aabenraa bliver én stor invitation til læring, bevægelse og socialt liv, og her spiller IBC en vigtig rolle,” siger borgmester Thomas Andresen.
Bestyrelsesformand for IBC H.C. Mejer Hansen glæder sig over, at partnerskabet med Aabenraa Kommune sikrer et varieret udbud af praktikpladser, da kommunen hvert år opretter kontorelevstillinger og andre praktikpladser.
“Vi bliver ved med at uddanne kompetente, konstruktive og nysgerrige unge. Derfor er gode praktikpladser i lokalområdet afgørende for, at IBC fortsat kan have en høj kvalitet i sine uddannelser,” siger H.C. Mejer Hansen.
Konkrete eksempler på nye studieby-initiativer mellem IBC og Aabenraa Kommune kan være:
Oprettelse af et fælles, tværgående campusråd for alle studerende og elever i området.
Aktiviteter og fælles events for de unge på alle byens uddannelsesinstitutioner.

Publiceret 16 January 2015 07:00