Egon Thomsen overlader efter 27 år nu Køge Mønstvask til en ny ejer.(Foto: JCJ)

Egon Thomsen overlader efter 27 år nu Køge Mønstvask til en ny ejer.(Foto: JCJ)

Ejerskifte hos Køge Møntvask

Efter mere end 27 oplevelsesrige år stopper Egon Thomsen nu som ejer af Køge Møntvask.

Af
Af Louise Lindblad

SKIFTEDAG: En råkold januar dag for nogle år siden kom en nydelig midaldrende mand gående barfodet ud ad Nørre Boulevard. Han gik ind på Køge Møntvask, hvor Egon Thomsen gik alene og klarede den daglige rengøring.
Manden gik hen til en vaskemaskine, tog sit tøj af og lagde det stykke for stykke ind i maskinen til han stod splitternøgen. Derefter tog han en bog op af tasken og satte sig på den nærmeste bænk.
Sådan indleder Egon Thomsen en af de lidt mere specielle oplevelser, som han har haft i løbet af sine 27 år som ejer af Køge Møntvask.
Efterfulgt af historien om dengang, hvor et par unge mænd en lørdag formiddag kom ind med deres særdeles våde, og snart nygifte, ven, som var blevet smidt i vandet. Denne historie ender også med et styk nøgen mand - og noget med en elefant tanga.
- For ikke at tænke på de ting, der er foregået i de timer, hvor jeg ikke har været til stede, som Egon Thomsen siger med et smil.
Det har tilsyneladende ikke været kedeligt at være ejer af Køge Møntvask, men efter 27 år er det blevet tid til at give stafetten videre. Vaskeriet fortsætter med den nye ejer Alex Laybourn.
- Det er med en del vemod, at jeg stopper, men alt har som bekendt sin tid. Køge Møntvask fortsætter med en ny ejer, og Store Berta og Kæmpe Konrad vil fortsat være til rådighed, fortæller Egon Thomsen, mens han peger på de to kæmpevaskemaskiner, som han selv har navngivet i sin tid.
Egon Thomsen vil gerne benytte lejligheden til at takke alle sine vaskekunder gennem årene.

Køge Møntvask i Nørre Boulevard i Køge. (Foto: JCJ).

Køge Møntvask i Nørre Boulevard i Køge. (Foto: JCJ).

Publiceret 16 January 2015 16:00