Ingen schweizerfrank-lån i Hvidovre

Af
key

Januar 2013 fik Hvidovre Kommune omlagt sine schweizerfrank-lån. Og det er godt, vil økonomiinteresserede kunne konstatere, da schweizerfranken i går tog en himmelflugt og steg med ca. 17%.
Den seneste opgørelse fra 2010 viser, at de danske kommuner samlet havde schweizerfranklån for 5,8 mia. kr. Herunder var Hvidovre Kommune, der frem til januar 2013 havde politiske drøftelser, om det nu var hensigtsmæssigt at have netop schweizerfrank-lån.
- Vi havde et lån ischweizerfranc på 200 mio. kr., som vi lagde om i januar sidste år. Det kostede os et kurstab, men i dag er jeg meget glad for beslutningen, siger Leila Kahn, økonomi- og finansieringskonsulent i Hvidovre Kommune, til netmediet Finans.
Hvidovre Kommunes schweizerfrank-lån blev konverteret til et tilsvarende dansk lån med variable rente. Konverteringen skete til en kurs tæt på 6,0.
I går nåede kursen 7,23. Himmelflugten på den schweizerfrank-kursen skete fordi, den schweiziske centralbank torsdag besluttede at fjerne loftet over den schweiziske valuta.
 
 

Publiceret 16 January 2015 13:30